mutatie in afara tarii, citatie in tara

Discutii privind procedura civila
Post Reply
roxana13

mutatie in afara tarii, citatie in tara

Post by roxana13 » 12 Apr 2011, 09:59

Buna Ziua!
Undeva prin 2007 sau 2008 am avut un accident de masina si in urma procesului s-a stabilit ca a fost o eroare de procedura si, ca atare, mi s-a anulat amenda contraventionala initiala.Problema mea este ca cele 2 firme de asigurari implicate nu au reusit sa-si recupereze banii si au deschis un dosar in 2010,iar eu sunt citata ca intervenient fortat :?: in Tragul Mures ;locuiesc in Olanda din Iulie 2010 impreuna cu fiul meu minor(este la scoala pregatitoare) si ca un bun cetatean, am anuntat prin email firma de asigurare de situatia mea, iar acum ei im cer adresa din Olanda pentru (citez):"si instanta a dispus societatii nostre, ca pana la urmatorul termen de judecata 23.05.2011 sa depunem la dosarul de instanta adresa din Olanda unde sa fiti citata si sa vi se comunica actele din dosar" ...ce insemana asta mai exact?! :wall:
... chiar nu am cum sa ma prezint datorita situatiei financiare si minorului pe care il am cu incredintare definitiva si irevocabila.
Prin urmare,ce trebuie sa fac sa evit sa ma citeze in Targul Mures (situatia actuala chiar nu imi permite aceasta deplasare sau cate vor mai fi)?Pot da o declaratie aici la Ambasada Romaniei? Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Cu stima, Roxana S,

angel

Re: mutatie in afara tarii, citatie in tara

Post by angel » 12 Apr 2011, 21:09

stati linistita,nici nu trebuie ca sa va prezentati la acest proces.
este o procedura a asigurarilor.cand ele se judeca pe dvs va cheama in calitate de intervenient fortat...

roxana13

Post by roxana13 » 13 Apr 2011, 09:36

Multumes frumos pentru raspuns!
Eram destul de ingrijorata si ma gandeam cu groaza ca ar putea sa ma forteze sa ma prezint la nesfarsitele infatisari si poate chiar si o amenda frumusica pentru neprezentare :regulament:
Prin urmare, pot trimite cu incredere noua adresa din Olanda?
O zi frumoasa tuturor!

angel

Post by angel » 15 Apr 2011, 22:16

trimiteti-o, chiar daca va fi procedura cu strainatatea. odata cu aceasta cerere mai faceti una (sau chiar in cadrul aceleiasi,dar pe capat separat)in care specificati ca cereti judecarea in lipsa potrivit disp. art.242, alin.2 c.proc.civ.

Post Reply