nelamurire mostenire

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
MIHAELA VELICHE

nelamurire mostenire

Post by MIHAELA VELICHE » 12 Apr 2011, 20:28

Buna seara,

Va expun pe scurt situatia mea: cand aveam cateva luni mama m-a dat spre infiere bunicilor din partea tatalui meu care mi-au fost parinti pana la varsta de 7 ani. La 7 ani, mama m-a reluat dar ca tutore nu ca mama. Bunicii mei (adica parintii mei) au murit cand eu aveam 10 ani si a ramas mostenire casa in care au locuit, dar tatal meu, in urma faptului ca am fost infiata de parintii lui in acte imi este frate :shock: , a vandut casa bunicilor si si-a insumat banii dat fiind ca eu eram minora si oricum nu m-a lua in consideratie (ca sora) la mostenire. Nedumerirea mea este urmatoarea: dat fiind ca mama mea imi este doar tutore in acte si nu mama, eu nu am dreptul la nici o mostenire? Sau trebuie sa-l dau pe tatal meu in judecata ca sa-mi dea si mie o parte din ce-a incasat acum 20 de ani? Cand vor muri adevaratii mei parinti, eu nu am dreptul la acea casa fiindca prin acte nu le sunt fiica?
Va multumesc anticipat si sper sa luati in consideratie si aceasta nelamurire a mea.
Mihaela Veliche

angel

Re: nelamurire mostenire

Post by angel » 15 Apr 2011, 22:28

da. nu puteti mosteni decat parintii.copilul infiat are aceleasi drepturi ca si cel nascut...in speta dvs, in care practic dvs erati "sora" tatalui dvs,veneati impreuna la mostenire cu tatal dvs,reprezentata prin tutorelel legal,care era de fapt mama dvs naturala si asistata de autoritatea tutelara.nu exista situatia "eu eram mica si nu ma baga nimenni in seama".
pe parintii naturali, care de fapt nu va mai sunt parintii insensul legii, nu aveti calitatea sa-i mai mosteniti. singura varianta fiind aceea caci daca vor sa va lase ceva ,s-o faca in timpul vietii.

Post Reply