VIN CU O PROBLEMA PERSONALA ESTE VORBA DESPRE UN TEREN CU LATIMEA DE 12M SI LUNGIMEA DE 25 M. SUNTEM 2 FRATI SI VREM SA FACEM 2 CASE. DACA IMPARTIM TERENUL PE LATIME AR FI CATE 6M LATIME FIECARE SI 25 M LUNGIME FIECARE
INTREBAREA MEA ESTE SE POT CONSTRUI 2 CASE ?
PERMITE LEGEA ASA CEVA?
SPATIU INTRE VECINI CAT TREBUIE?
DACA PARINTII NE LASA SUB FORMA DE DONATIE TERENUL ACEASTA SE POATE ATACA?
CUM E CEL MAI BINE DONATIE SAU ACT DE VANZARE CUMPARARE?
2 case pe acelasi teren
Re: Am mare nevoie de ajutor
Daca nu mai aveti alti frati sau surori se poate face donatie de catre parinti catre amandoi fratii a intregii parcele de teren, in indiviziunea dreptului de proprietate.
Cu terenul.
Mai inainte sa-l impartiti intre frati prin act notarial obtineti autorizatia de construire pentru cele doua corpuri de cladire cu destinatia de locuinta (cerificat de urbanism, avize, planuri de construire, etc.).
Dupa ce construiti, faceti un act de partaj voluntar intre frati, si fiecare ramane cu casa si terenul lui, ca nu mai are importanta deschiderea terenului.

Cu terenul.
Mai inainte sa-l impartiti intre frati prin act notarial obtineti autorizatia de construire pentru cele doua corpuri de cladire cu destinatia de locuinta (cerificat de urbanism, avize, planuri de construire, etc.).
Dupa ce construiti, faceti un act de partaj voluntar intre frati, si fiecare ramane cu casa si terenul lui, ca nu mai are importanta deschiderea terenului.

nu ma am bine cu fratele meu ma intereseaza daca dupa actul de vanzare cumparare pot sa construiesc pe locul cuvenit
poti sa-ti faci viloiu linistit.
daca tot ai bani de viloi poate nu te mai zgarcesti sa consulti si un avocat specializat in imobiliare in loc sa obtii raspunsuri gratis pe net.
PS: cu spaga potrivita obtii autorizatie si la 1m latime.
daca tot ai bani de viloi poate nu te mai zgarcesti sa consulti si un avocat specializat in imobiliare in loc sa obtii raspunsuri gratis pe net.
PS: cu spaga potrivita obtii autorizatie si la 1m latime.

multumesc pentru raspuns, precizez ca nu am spus nimic de vila o casa modesta din lemn dupa cum am mai spus suntem 2 frasi trebui sa-mi fac si eu o casa din lemn ca nu pot sa dorm in strada
si sa stii ca nu dau spaga nu am dat si nici nu dau, NICI MACAR LA DOCTOR