Amenintari cu moartea pentru casa

Familiei
Post Reply
MIOARA

Amenintari cu moartea pentru casa

Post by MIOARA » 06 Apr 2011, 11:02

Buna ziua,
Tatal meu a murit in urma cu trei luni.Suntem doi frati si mama traieste.Dupa moartea tatalui am convenit sa ii lasam mamei tot(cel putin eu,ca fratele s-a dovedit ca ar avea alte ganduri) si succesiunea sa o facem atunci cand n-o mai fi nici mama.De mentionat ca fratele s-a instalat in casa de la tara (in casa parintilor) si a pus stapanire pe tot ,amenintind-o pe mama mereu(cu injuraturi,cu moarte)sa nu se mai duca acolo.Face toate astea sa nu se mai duca nimeni acolo.Mama are pamant,vii,gradina la tara si nu se mai poate apropia de curte de frica fratelui.A depus reclamatie la politie ,dar nu s-a rezolvat nimic.Specific inca o data ca nu se mai poate apropia nimeni de casa.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Fara un act doveditor ca este mostenitor poate locui in casa parintilor?
-Cum ii poate face mama evacuarea?(cei de la politie ii zic ca nu se poate)
-Ce poate face mama ,sa se duca in casa lor si in munca lor de o viata ,atata timp cat este amenintata mereu .
Cu multumiri

vulpacris

Re: Amenintari cu MOARTEA pentru casa

Post by vulpacris » 06 Apr 2011, 11:24

Mergeti la un notar public si deschideti succesiunea dupa tatal dvs..

Numai printr-un act autentic notarial, in care se precizeaza in mod clar care sunt drepturile fiecarui mostenitor, precum si care este intinderea dreptului de proprietate al mamei dvs., puteti face dovada inaintea organelor de cercetare penala a faptului ca fratele dvs. nu are dreptul sa locuiasca in acea casa de la tara si sa cereti evacuarea lui inaintea instantelor judecatoresti.

Conform legii, mama dvs. este proprietara in cota de 50% a casei de la tara, la care se adauga si cota de 1/4 din cota de 50% a tatalui dvs., insumand astfel o cota de 62.5% din casa.

In acelasi timp, dvs. sunteti mostenitoarea legala a cotei de 18,75% din casa, si fratele are si el tot 18,75%.

Deci, impreuna cu mama dvs., sunteti proprietarele in cota de 81,25% din casa de la tara, dar acest lucru trebuie sa reiasa in mod clar dintr-un act juridic.

Dupa ce se deschide succesiunea dupa tatal dvs., si daca nu va intelegeti cu privire la partajarea masei succesorale, asa cum este cazul dvs., notarul constata acest lucru si va trimite in instanta sa faceti partaj judiciar.

In cadrul partajului judiciar puteti cere ca acea casa de la tara sa-i fie atribuita in natura doar mamei dvs., urmand ca fratelui sa-i fie atribuite alte bunuri, sau sa-i fie achitata o anumita suma de bani cu titlu de sulta aferenta dreptului sau de mostenire.

In lipsa unui act notarial, sau a unei hotarari judecatoresti, nu puteti face nimic impotriva abuzurilor fratelui dvs..

Si, angajati-va un avocat !

:cafea:

MIOARA

Post by MIOARA » 06 Apr 2011, 12:38

Dar ,prin nu stiu ce ordonanta prin parchet se poate face evacuarea fratelui?
Nu stiu ce chichita ar trebui gasita ,pentru ca fratele face pe nebunu iar eu chiar vreau sa imi ajut mama.
Sa zicem ca s-ar face succesiunea si fiecare si-ar lua partea,ma indoiesc ca fratele nu o sa faca ce face acum.In concluzie el vrea casa de la tara numai pentru el.El nu lucreaza si este innebunit ca nu are unde sta ,ca de 15 ani nu lucreaza si a fost intretinut de mama si tata,ba mai mult si copila lui a fost crescuta tot de parintii mei.Iar acum prin forta (deocamdata verbala)nu mai lasa pe nimeni sa intre in curte.

Pana la dezbaterea succesiunii cum poate mama sa isi munceasca pamantul si sa intre in casa?Casa ce e pe numele parintilor.

Va rog spuneti-mi ce putem face?
Va multumesc frumos,

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Apr 2011, 13:49

Mai clar decat v-am scris nu se poate.

TREBUIE SA AVETI UN ACT AUTENTIC DE PROPRIETATE PENTRU CA AUTORITATILE SA POATA SA INTERVINA !

Fratele invoca un drept legal de mostenire al tatalui sau pentru a locui in acea casa, si dvs. nu aveti nici un act prin care sa puteti face dovada contrara, respectiv, ca nu are acest drept.

Numai cu certificatul de mostenitor sau o hotarare judecatoreasca puteti sa faceti dovada ca fratele nu are dreptul de a locui in acea casa, si pentru ca politia sa poata interveni.

Deci, mergeti la notar si faceti acel certificat de mostenitor, ca nu trebuie sa platiti nici o taxa, daca il faceti in decurs de un an de la data decesului tatalui dvs..

:cafea:

MIOARA

Post by MIOARA » 06 Apr 2011, 18:33

Multumesc mult pentru raspunsuri.Dati-mi voie sa va contrazic in legatura cu taxa pentru succesiune.In urma cu 4 ani am dezbatut succesiunea dupa sotul meu si am platit 1000 ron pentru un apartament.La succesiune am fost eu si copilul meu si am dezbatut-o la 3 luni dupa decesul sotului.Poate intre timp s-a schimbat ceva si eu nu stiu,iar daca e asa atunci la succesiune inainte....ca e gratis.Cu tot respectul ,dar un lucru nu mi-e foarte clar.Daca nu se face succesiunea, mama se poate judeca cu el pentru a-l da afara din casa?Si daca da, sincer ,ce sanse ar avea.Imi este mila de el ,dar cand ii vad comportamentul ma revolta de-a dreptul.Nu a mers o singura data la mormantul tatalui sa-i aprinda o lumanare.Vecinii , imi spun ca fratele ,in ultima perioda de viata a tatalui il batea incontinuu la cap sa-i lase lui casa cu acte.E disperat pentru ca a ajuns la 40 ani si nu a realizat nimic,nu are nimic iar el vrea toata casa de la tara ,viile,pamantul....Ma gandesc serios ca poate acolo s-a intamplat ceva si tata nu a murit din cauzele naturale brusc si dintr-o data si poate fratele s-a razbunat pe el ca nu vroia sa-i dea casa cu acte.De avut in vedere ca fratele i-a dat cu scaunul in cap, tot pentru casa si tatalui femeii cu care el sta.Ma gandesc ca acelasi tratament poate l-a avut si tata si poate o sa-l aibe si mama.Dumnezeu sa ma ierte daca vorbesc cu pacat. :scrie: In urma cu cativa ani tata si mama l-au mai evacuat odata ,de aceasta din apartament.Ce sa fac daca el chiar este oaia neagra..si mi-e rusine

Cu multumiri

MIOARA

Post by MIOARA » 06 Apr 2011, 18:55

Si inca ceva.Eu in momentul asta chiar nu intentionez sa imi cheltui banii pe succsesiune din doua motive:
1)sa imi las parintele in viata sa se bucure de munca sa.
2)sa iau bani de la copii mei doar ca sa imi ajut fralele ?

Cred de cuviinta ca succesiunea se poate face dupa moartea mamei,asa ca acum nu imi bat capul cu asta.Mama are o pensie de 350 lei ...cu ce sa faca asta ?Doar ca asta e dorinta fratelui?Ba pardon.

Eu nu imi doresc decat ca intre ei sa fie pace,ca mama sa poata merge linistita in casa ei,casa la care acum nu mai are acces.Eu sunt la 200km departare de ei si nu pot merge prea des.Nu stiu cum sa rezolv treaba asta.Un sfat ceva...........va rog

Post Reply