1.In evidenta contabila a unui SRL, contul 1068 apare cu sold debitor cu o suma. Societatea care are 2 asociati fondatori, dupa care se mai coopteaza un asociat.
In cazul in care se decide dizolvarea si lichidarea SRL-ului, asociatul intrat ulterior, are dreptul la sumele care existau in contul 1068, anterior intrarii in societate?
2. Tot in acelasi SRL, anterior intrarii asociatului nr.3, a fost cumparat un imobil, firma fiind nevoita sa se imprumute de la asociatii fondatori pentru a achita pretul imobilului. In caz de lichidare, cel de-al treilea asociat are dreptul la imobilul care a fost cumparat anterior intrarii lui in societate?
Va multumesc
contabilitate
Re: contabilitate
Sigur e asa?luminel wrote: 1.In evidenta contabila a unui SRL, contul 1068 apare cu sold debitor cu o suma.
Io stiam ca astea de prin clasa 1 sunt surse de formare, deci sunt de pasiv, respectiv bifunctionale conturile de rezultate. A avea un sold debitor la o sursa de formare cum este 106 ar insemna ca ai consumat o rezerva care nu o aveai...care va sa zica ca nu era rezervat nimica.
Si da, asupra imobilului are toate drepturile conferite de cota de paticipare la cap. social. Creditorii persoanei juridice, respectiv asociatii persoane fizice care au creditat persoana juridica, au dreptul la restituirea sumelor din alte conturi de activ (casa, banca), cu dobanzi si toate celea, de sunt stipulate accesorii in contractul de imprumut.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 21 guests