AM FACUT O SUCCESIUNE CU SORA MEA LA UN APARTAMENT DUPA MOARTEA PARINTILOR LA UN NOTARIAT.A FOST DE ACORD SA IMI CEDEZE PARTEA EI CARE I SE CUVINE PRIN NOTARIAT DAR A VRUT SA SE STIPULEZE IN CERTIFICATUL DE MOSTENITOR CA ARE DREPT DE ABITATIE PANA LA SFARSITUL VIETII SALE.DACA EU NU VREAU SA O PRIMESC IN APARTAMENT SINGURA POSIBILITATE E SA MA DEA IN JUDECATA ? ARE POLITIA VREUN DREPT SA IMI IMPUNA SA O PRIMESC IN CASA DACA NU VREAU?
CE PROCENTAJ ARE DIN DREPTUL DE ABITATIE DACA VREAU SA II CUMPAR DREPTUL ASTA?
MENTIONEZ CA AM 1/1 DIN APARTAMENT
MENTIONEZ CA SORA ESTE CASATORITA SI ARE UN COPIL
nelamurire
Re: nelamurire
Dreptul de habitatie viagera reprezinta dreptul de a locui in acel apartament pana la decesul ei, in acest caz si cu copilul ei.
Daca ati acceptat aceasta clauza la dezbaterea succesiunii, sunteti obligat sa o respectati acum, chiar daca nu va convine. Trebuia sa intrebati atunci ce inseamna acest drept.
Daca va permiteti, si daca sora accepta, puteti sa-i puneti la dispozitie o alta locuinta, pe cheltuiala dvs.(chirie sau pret cumparare), unde sa aiba aceleasi conditii ca in apartamentul dvs.. Dar, conform legii, sunteti obligat sa-i permiteti sa locuiasca in apartament pana faceti o alta intelegere cu ea.

Daca ati acceptat aceasta clauza la dezbaterea succesiunii, sunteti obligat sa o respectati acum, chiar daca nu va convine. Trebuia sa intrebati atunci ce inseamna acest drept.
Daca va permiteti, si daca sora accepta, puteti sa-i puneti la dispozitie o alta locuinta, pe cheltuiala dvs.(chirie sau pret cumparare), unde sa aiba aceleasi conditii ca in apartamentul dvs.. Dar, conform legii, sunteti obligat sa-i permiteti sa locuiasca in apartament pana faceti o alta intelegere cu ea.