buna ziua,
mama mea a donat apartamentul in care sta surorii mele in anul 2007.
sora mea a fost cu ideea si tot ea a platit toate actele. In contract scrie ca mama poate ramane in casa pana moare dupa care apartamentul apartine surorii.
intrebarea mea este daca se mai poate face ceva cu acel contract inainte de decesul mamei astfel incat apartementul sa ramana la ambii copii? sau mama poate vinde apartamenul acum.(ea plateste impozitul la apartament din 2007 pe numele surorii mele)
astept un raspuns
multumesc
apartament donat
Re: apartament donat
mama nu poate vinde acum aparatamentul.
doar mama este cea care poate cere revocarea donatiei.
doar mama este cea care poate cere revocarea donatiei.
La moartea mamei, daca cotitatea disponibila mostenitorilor rezervatari este insuficienta, poate aparea reductiunea legatelor si donatiilor din timpul vietii.
Donatia mai poate fi revocata pentru ingratitudine (caz cam rar intalnit in practica). Practic nu exista o reteta sigura de reusita ca sa revocati acel contract.
Donatia mai poate fi revocata pentru ingratitudine (caz cam rar intalnit in practica). Practic nu exista o reteta sigura de reusita ca sa revocati acel contract.
Daca donatia nu este scutita de raport, atunci, se poate cere raportul ei, ceea ce insamna pana la urma ca "ramane la ambele surori". Raportaea donatiei este posibila dupa moartea mamei. Daca donatia este expres scutita de raport atuci intr-adevar doar reductiunea se poate cere.