Buna ziua, am aplicat cu ceva timp in urma la un job pentru postul de inginer proiectant, am fost sunat de un domn care mi-a spus ca postul este pentru un contract cu fonduri europene, pentru care inca mai trebuie sa faca acte si altele. acum o sapt am primit pe mail un contract de reprezentare de la dansul de forma:
I. TIPUL CONTRACTULUI
Art 1. Prezentul contract este un contract de reprezentare, conform cod comercial
II. PARTILE CONTRACTANTE
Art 2. Contractul se încheie între:
- dl xxxx CNP xxxxxx
adresa xxxxxxx in calitate de reprezentant, denumit in continuare reprezentant si
- dl/dna CNP
Adresa:
in calitate de reprezentat, denumit in continuare reprezentat
III. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art 3.Obiectul contractului este promovarea de catre reprezentant a calitatilor profesionale ale reprezentatului folosind orice mijloc de comunicare ( site web, cataloage,etc)
IV. TERMEN DE VALABILITATE
Art 4.Contractul de faţă se incheie pe o perioada de 5 ani incepind cu data semnarii acestuia si poate fi prelungit cu acordul partilor.
V. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR CONTRACTANTE
Art 5. Reprezentantul se angajeaza a promova calitatile profesionale ale reprezentatului.
Art 6. Reprezentatul autorizeaza reprezentantul de a promova lucrarile sale puse la dispozitia reprezentantului.
VI. CONDITII DE PLATA
Art 7. Serviciul de reprezentare este esentialmente gratuit.Pentru comenzi specifice efectuate de catre reprezentat la cererea reprezentantului, se va incheia intre parti un alt contract de prestari-servicii.
VII. FORTA MAJORA
Art 8. Forţa majoră exonerează părţile de răspundere pentru neîndeplinirea totală sau parţială a obligaţiilor ce decurg din prevederile prezentului contract.
Prin forţă majoră se înţelege orice eveniment independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi inevitabil, petrecut după intrarea în vigoare a contractului şi care împiedică părţile să-şi execute integral sau parţial obligaţiile contractuale.
Cazul de forţă majoră se va comunica celeilalte părţi în termen de 15 zile prin telefon, fax, telex, urmat de o scrisoare recomandată cu menţiunea constatării evenimentului de către organele competente.
VIII. LITIGII
Art 9. În cazul unor litigii între părţi ,acestea se angajează a depune eforturi comune pentru rezolvarea lor pe cale amiabilă.Daca nu pot fi soluţionate pe cale amiabilă,litigiile vor fi rezolvate în final prin arbitraj, cu excluderea instanţelor judecătoreşti. Instanţa arbitrală competentă va fi Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Gorj care va judeca litigiile pe baza propriilor sale reguli (cu excepţia cazurilor în care prin acorduri sau hotărîri guvernamentale se prevede altfel). Hotărârea Curţii de Arbitraj este obligatorie şi definitivă. Locul arbitrajului este Gorj.
IX. ALTE CLAUZE
Art 10. Prezentul contract poate fi modificat sau anulat numai cu acordul ambelor parti.
X. DISPOZITII FINALE
Art 11. Prezentul contract intră în vigoare la data semnării lui de ambele părţi.
Art 12. Prezentul contract s-a încheiat în 2 (două) exemplare, cîte unul pentru fiecare parte si contine un numar de 10 capitole si 12 articole
Data Data
REPREZENTAT REPREZENTANT
la reprezentant era doar un nume, nu firma, nu pfa nimic
am cautat persoana in cauza pe registrul comertului si apare ca pfa, dar nu este nici o firma la mijloc doar un cnp un nume si o adresa
as vrea sa va intreb cat de legal este contractul in cauza si daca are vreo valabilitate, pentru ca mi se pare a fi un contrac facut de ochii lumii, si nu vreau sa fiu fraierit sau sa stau 5 ani legat de un individ dubios.
multumesc
Contract de reprezentare
Re: Contract de reprezentare
in primul rand nu va leaga cu nimic. Este gratuit. nu se supune regulilor codului comercial care in principiu se refera la operatiuni comerciale, ce in primul rand vizeaza profit, nu gratuitati.In al doilea rand la un contract de mandat gratuit, portrivit regulilor codului civil, se poate renunta oricand de catre reprezentant (mandatar)
Denota mai mult neseriozitate decat pune probleme in plan juridic.
Denota mai mult neseriozitate decat pune probleme in plan juridic.