Se poate?
Re: Se poate?
Uite ce spune legea avocaturii:
Art. 14
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu:
a)activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat;
b)ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c)exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerţ.
Art. 15
Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu:
a)calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene;
b)activitatea didactică universitară şi de cercetare de specialitate juridică;
c)activitatea literară şi publicistică;
d)funcţia de arbitru, mediator sau conciliator, în condiţiile legii.
eu as zice ca nu poate...
Insa paote ca trebuie diferentiat... de la caz la caz...
Art. 14
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu:
a)activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat;
b)ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c)exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerţ.
Art. 15
Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu:
a)calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene;
b)activitatea didactică universitară şi de cercetare de specialitate juridică;
c)activitatea literară şi publicistică;
d)funcţia de arbitru, mediator sau conciliator, în condiţiile legii.
eu as zice ca nu poate...
Insa paote ca trebuie diferentiat... de la caz la caz...
Multumesc Johei.
In lege si in statut, iti dai seama ca m-am uitat si eu.
Nu este vorba de activitate salarizata, nici macar conventie de prestari civile, ci un contract de mandat in baza caruia reprezinti societatea asiguratoare pentru a incheia polita.
Citind din Legea 51 si din statut, am eliminat pe rând toate situaţiile şi m-am impotmolit la una singură: exercitarea nemijlocită de fapte de comerţ.
Intrebarea care apare: reprezinta intermedierea intre asigurator si client un fapt de comert nemijlocit?
Cand am intrebat la Barou, pe secretara am luat-o ca din oala, si dupa ce a "chibzuit" puţin a spus că nu vede de ce nu s-ar putea....
Dar Codul Comercial stipulează la Art. 3 al.1 pct. 12 că: "operaţiunile de mijlocire (sămsărie) în afaceri comerciale sunt considerate fapte de comerţ.", cu alte cuvinte exact cam ce face agentul; de semenea asigurările de bunuri sunt şi ele considerate fapte de comerţ.
Deci dacă e să mă iau după lege, şi eu aş zice că nu se poate.
Aştept totuşi păreri: este posibil sau nu?
In lege si in statut, iti dai seama ca m-am uitat si eu.
Nu este vorba de activitate salarizata, nici macar conventie de prestari civile, ci un contract de mandat in baza caruia reprezinti societatea asiguratoare pentru a incheia polita.
Citind din Legea 51 si din statut, am eliminat pe rând toate situaţiile şi m-am impotmolit la una singură: exercitarea nemijlocită de fapte de comerţ.
Intrebarea care apare: reprezinta intermedierea intre asigurator si client un fapt de comert nemijlocit?
Cand am intrebat la Barou, pe secretara am luat-o ca din oala, si dupa ce a "chibzuit" puţin a spus că nu vede de ce nu s-ar putea....
Dar Codul Comercial stipulează la Art. 3 al.1 pct. 12 că: "operaţiunile de mijlocire (sămsărie) în afaceri comerciale sunt considerate fapte de comerţ.", cu alte cuvinte exact cam ce face agentul; de semenea asigurările de bunuri sunt şi ele considerate fapte de comerţ.
Deci dacă e să mă iau după lege, şi eu aş zice că nu se poate.
Aştept totuşi păreri: este posibil sau nu?
categoric nu. A vinde asigurari este un fapt de comert toata zia si toata noaptea. Clar nu ai voie sa faci asa ceva.