Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere.
Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu indicarea caii de atac impotriva intregii hotararii (o singura cale de atac si anume recursul).
Insa conform prevederilor C.pr.civ, primul capat de cerere poate fi atacat numai cu recurs , cel de al doilea capat de cerere poate fi atacat cu apel si apoi cu recurs.
Care este prevederea legala in baza careia instanta, solutionand printr-o hotaraire mai multe capete de cerere, stabileste prin dispozitiv calea de atac ca fiind recursul in conditiile in care unele dintre capetele de cerere , in mod independent de celelate, s-ar fi solutionat, conform legii, prin hotarari atacabile cu apel?
Ce se va intampla in fata instantei superioare, daca partea care a uzat de calea de atac, a atacat numai un capat de cerere si anume cel care conform C.pr.civ se poate ataca cu apel, dar a atacat direct cu recurs (deoarece asa a calificat instanta de fond calea de atac pentru intreaga hotarare) ?
Actiune cu 2 capete de cerere principale. Cale de atac.
Re: Actiune cu 2 capete de cerere principale. Cale de atac.
Inaintea instantei de recurs cereti recalificarea caii de atac ca fiind apel (dar numai daca atacati exclusiv solutia care poate fi atacata cu apel).

Re: Actiune cu 2 capete de cerere principale. Cale de atac.
Va multumesc pentru raspuns.vulpacris wrote:Inaintea instantei de recurs cereti recalificarea caii de atac ca fiind apel (dar numai daca atacati exclusiv solutia care poate fi atacata cu apel).
Eu sunt reclamant in proces , neinteresat de a ataca sentinta de la fond.
Insa partea adversa a atacat direct cu recurs dar numai capatul de cerere care in mod normal trebuia atacat cu apel (capatul de cerere care era supus numai recursului nu l-a atacat).
Eu nu doresc tergiversarea, dar in acest caz , instanta poate recalifica din oficiu calea de atac si sa dea un nou termen din aceasta cauza?
Pot invoca exceptia inadmisibilitati recursului daca partea adversa care a depus recurs ( si a invocat doar motive de recurs bazate pe art 304 pct 9) nu solicita recalificare?
Eu nu vreau tergiversarea , partea adversa o vrea si se foloseste de aceasta calificare a caii de atac.
Ce pot sa fac?