Buna ziua,
Anul trecut prin august, am avut un accident rutier, in care masina mea s-a rasturnat din cauza unor gropi in asfalt, un pneu mi-a explodat si am pierdut controlul. In masina am avut doi pasageri, unul care a avut clavicula fracturata. Accidentul s-a produs pe raza sectiei de politie Faurei.
Pe langa multe alte probleme pe care le-am avut cu politia: necunoasterea (intentionata sau nu – nu stiu) procedurilor legale, tergiversarea actiunilor ce tin de politie, etc am ajuns in punctul in care trebuia sa merg cu victimele la institutul medico-legal pentru eliberarea certificatelor medicale. Initial trebuia sa mergem la IML Braila dar din cauza faptului ca victima cu fractura la clavicula se recupereaza mai greu, ne-a fost greu sa mergem pana la Braila si am tot asteptat. Pana la urma politistul mi-a dat acceptul sa merg cu victimele la Buzau la institut, locatie convenabila.
Asta s-a intamplat in prima saptamana din ianuarie. Politistul mi-a zis ca trebuie sa trimita cei de la institut notificare sa vina politia sa ridice certificatele. A trecut mai bine de o luna de atunci si nu primesc nici un raspuns. Intreb politistul si mi se spune sa sun eu la institut sa vad care e situatia, pentru ca el nu a primit nici o notificare, desi pana la momentul acesta de fiecare daca cand il sunam sa cer informatii ma ruga sa nu il mai sun ca ma cauta el cand are vesti. Sun la institut si mi se spune ca nu se divulga astfel de informatii decat politiei. Sun inapoi politistul si imi explica situatia grea in care e el ca nu poate sa sune la Buzau, ca sunt telefoanele restrictionate si ca sa mai asteptam o saptamana. Lucru care ma intriga pentru ca inainte de anul nou mi-a trimis o citatie acasa ca nu m-am dus cu victimele la institut sa rezolve cazul asta odata pentru totdeauna.
Sunt in ultimul stadiu al dosarului si al rabdarii si vreau sa se termine cat mai repede.
Nu inteleg unele lucruri si poate ma poate edifica cineva:
- de ce nu poate sa contacteze politistul institutul pentru a cere certificatele (platite de mine de altfel) ?
- stiu sigur ca politistul e reticent sa faca o deplasare (in interes de serviciu) pentru a ridica certificatele – ce pot face eu in aceasta situatie ?
Multe din incompetentele/rautatile politistului nu le-am enumerat aici, insa as putea sa il consider fie rau-voitor fie incompetent din mai multe puncte de vedere.
Va multumesc.
Dosar urmarire penala in urma unui accident
Re: Dosar urmarire penala in urma unui accident
- raspunsurile pe care le astepti trebuiesc avizate de un organ medical superior
- sa se sparga un pneu si sa te rastorni ,minim 80 la ora ai avut !
- politistul daca are zeci de dosare in lucru ,crezi ca al tau e prioritatea
- ti-ar sta bine cu un permis anulat
- sa se sparga un pneu si sa te rastorni ,minim 80 la ora ai avut !
- politistul daca are zeci de dosare in lucru ,crezi ca al tau e prioritatea
- ti-ar sta bine cu un permis anulat
Re: Dosar urmarire penala in urma unui accident
Buna ziua,
In legatura cu prioritatea dosarelor, nu sunt atat de egoist incat sa cred ca merit intaietate. Am asteptat insa 2 luni ca domnul politist sa dea un telefon, un simplu telefon la IML sa vada de ce nu se trimit actele. Poate lipseau informatii, nu ma pricep.
Din spusele lui inainte de a ajunge sa fac certificatele, redactarea, trimiterea lor nu trebuia sa dureze mai mult de o saptamana. Deci era vorba doar de un telefon.
Justificarea: nu poate sa dea telefon la IML pentru cu telefonul de servici e codat. Inteleg situatia precara a institutiei, dar daca telefoanele sunt codate sa nu poti vorbii cu un institut de medicina legala atunci ceva nu e in ordine.
Apreciez ca ati raspuns, cel putin apreciez primele 3 remarci, a patra insa nu o pot aprecia.
Numa bine.
In legatura cu prioritatea dosarelor, nu sunt atat de egoist incat sa cred ca merit intaietate. Am asteptat insa 2 luni ca domnul politist sa dea un telefon, un simplu telefon la IML sa vada de ce nu se trimit actele. Poate lipseau informatii, nu ma pricep.
Din spusele lui inainte de a ajunge sa fac certificatele, redactarea, trimiterea lor nu trebuia sa dureze mai mult de o saptamana. Deci era vorba doar de un telefon.
Justificarea: nu poate sa dea telefon la IML pentru cu telefonul de servici e codat. Inteleg situatia precara a institutiei, dar daca telefoanele sunt codate sa nu poti vorbii cu un institut de medicina legala atunci ceva nu e in ordine.
Apreciez ca ati raspuns, cel putin apreciez primele 3 remarci, a patra insa nu o pot aprecia.
Numa bine.