Va salut.
Iata speta : A (tatal) decedeaza. De pe urma defunctului raman fii B si C. ( A casatorit cu Y care a decedat la o data anterioara)
B a avut grija de tata pana in ultima clipa, iar C a venit la inmormantare si a plecat imediat.
Mentionez ca C are cartea de identitate expirata, practic fara CI de peste 5 ani.
Cum poate B sa faca un cert. de calit. de mostenitor ? ( nici macar nu stie unde locuieste C ?) Notarul a zis ca nu se baga pana nu apare si C.
B a dat o declaratie de acceptare a succesiunii. (A a decedat in august 2010).
Ce solutii propuneti pt ca B sa obtina un eventual cert. de calit. de mostenitor ?
Va multumesc !
Eliberare certificat calitate most. Probleme
Re: Eliberare certificat calitate most. Probleme
sa incerce la un alt notar, care sa accepte eventual o citare prin mica publicitate....si vezi daca poti sa-l declari strain de succesiune
sa incerci si varianta dezbaterii prin instanta...asta ar fi o 2-a varianta...ideile astea mi-au venit asa...in viteza...poate colegii iti pot da sfaturi mai practice.

Ideea e ca deja am obtinut o declaratie de acceptare a mostenirii, dar niciun notar nu vrea sa se bage pana nu sunt amandoi de fata, iar eu pe al 2-lea nu am de unde sa-l iau. Vreau sa exclud momentan varianta instantei.
Ma gandeam poate pot face ceva in privinta competentei teritoriale a notarului in sensul ca defunctul a avut domiciliul in sectorul 4, mutat inainte de deces in sectorul 1(deci practic e ultim domiciliu) - bunurile le are in sector 1, iar mostenitorul meu are domiciliul in sec. 6.
Astept sugestii ! Multumesc mult !
Ma gandeam poate pot face ceva in privinta competentei teritoriale a notarului in sensul ca defunctul a avut domiciliul in sectorul 4, mutat inainte de deces in sectorul 1(deci practic e ultim domiciliu) - bunurile le are in sector 1, iar mostenitorul meu are domiciliul in sec. 6.
Astept sugestii ! Multumesc mult !
pai si ce?in sect. 1 este numai un notar?
inteleg ca s-a procedat doar la declararea de acceptare a succesiunii si nu s-a deschis propriu zis succesiunea si ai acest impediment...
poti declara ca accepti succesiunea la un notar si s-o dezbati la altul(oricum aceasta declaratie va aparea in baza de date a tuturor notarilor)...care-i treaba?
daca asta te retine...cauta alt notar.
inteleg ca s-a procedat doar la declararea de acceptare a succesiunii si nu s-a deschis propriu zis succesiunea si ai acest impediment...
poti declara ca accepti succesiunea la un notar si s-o dezbati la altul(oricum aceasta declaratie va aparea in baza de date a tuturor notarilor)...care-i treaba?
daca asta te retine...cauta alt notar.