pensie alimentara la 21 ani

Familiei
Post Reply
andram

pensie alimentara la 21 ani

Post by andram » 08 Jun 2010, 11:08

paote ma puteti ajuta cu niste informatii cu privire la o pensie alimentara...
parintii mei sunt despartiti de 20ani,eu am 21 de ani,am primit pensie alimentara din partea tatalui meu pana la varsta de 18 ani...deoarece am hotarat sa urmez cursurile unei facultati particulare ,la distanta,nu am mai inaintat cerere pt pensie la admiterea in invatamantul superior deoarece am inteles ca trebuie sa fii student la zi...acum in luna iulie am examen de admitere la universitate in bucuresti,facultate la zi(am hotarat sa urmez a doua facultate)...intrebarea mea este:atata timp cat voi fi admisa si voi urma cursurile unei facultati de stat,la zi,mai pot inainta o cerere de pensie alimentara catre tatal meu avand in vedere ca el este salariat?daca da,cum fac asta?ce documente imi sunt necesare?

inxs_2099

Re: pensie alimentara la 21 ani

Post by inxs_2099 » 08 Jun 2010, 13:36

Pensia alimentara iti este datorata de catre parinte atata timp cat urmezi cursurile unei universitati ( nu conteaza daca e de stat sau privata). Cat priveste a 2-a facultate, consider ca e prea mult ce soliciti tu, dar ar tr sa incerci. Am intalnit situatii cand parintele platea pensie si in cadrul masterului undeva pana la 25-26 ani.

Cererea de pensie se depune la Instanta unde esti arondata, nu se plateste taxa de timbru si in cel mult 2-3 termene se finalizeaza ( daca sti unde lucreaza tatal).

Succes !

im-pulse-eve

Post by im-pulse-eve » 22 Nov 2010, 22:57

Salut, am si eu o situatie asemanatoare, am 21 de ani, am urmat timp de 2 ani studiile unei facultati particulare si am primit pensie alimentara.
M-am hotarat insa sa renunt la aceasta facultate pentru una de stat. Acest lucru inseamna ca timp de un an nu voi mai fi studenta ci voi urma cursurile unei alte institutii, dar aceasta nu este o facultate.
As vrea sa stiu daca o adeverinta ce atesta continuarea studiilor in cadrul unei scoli private (Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei) este valida pentru a primi in continuare pensia alimentara. In caz contrar as vrea sa stiu daca anul viitor fiind din nou studenta pot primi pensia alimentara desi timp de un an se considera ca nu mi-am continuat studiile.

angel

Post by angel » 24 Nov 2010, 00:29

im-pulse-eve wrote:Salut, am si eu o situatie asemanatoare, am 21 de ani, am urmat timp de 2 ani studiile unei facultati particulare si am primit pensie alimentara.
M-am hotarat insa sa renunt la aceasta facultate pentru una de stat. Acest lucru inseamna ca timp de un an nu voi mai fi studenta ci voi urma cursurile unei alte institutii, dar aceasta nu este o facultate.
As vrea sa stiu daca o adeverinta ce atesta continuarea studiilor in cadrul unei scoli private (Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei) este valida pentru a primi in continuare pensia alimentara. In caz contrar as vrea sa stiu daca anul viitor fiind din nou studenta pot primi pensia alimentara desi timp de un an se considera ca nu mi-am continuat studiile.
pensia de intretinere se poate palti pentru un major pana la varsta de 25 de ani,daca acesta isi continua studiile si datorita acestui fapt se afla in imposibilitatea de a-si procura mijloacele de existenta.
nu se considera caci timp de 1 an nu ti-ai continuat studiile,caci tot studiezi...chiar daca nu este continuarea aceleasi facultati, tot pregatire profesionala este...daca parintele care-ti palteste pensia de intretinere,te actioneaza in judecata pentru ca sa-ti sisteze pensia pe acest considerent...ai aduci adeveritna de la locul unde-ti desfasori studiile si asta ti-e apararea...daca afla parintele evident..oricum, daca acum ai 21 de ani si abia de la anul vei incepe o alta facultate,care are minim 4 ani, ai toate sansele ca ultimul an de facultate ,sa ramai fara pensie de intretinere intrucat implinesti cei 25 de ani...

Glumetz

Post by Glumetz » 15 Feb 2011, 22:28

Ce se intampla daca majorul nu se inscrie la nici o facultate (scoala) timp de 1 an dupa terminarea liceului? Mai poate primi pensie?

Daviddddd

Post by Daviddddd » 04 Sep 2013, 08:17

Fiul meu nu a luat bacul in sesiunea din toamna. Intrebarea pot cere sistarea pensiei alimentare pt ca nu cred ca se mai inscrie la postliceala. Mentionez ca stiam ca pot cere sistarea pensiei in 31 mai la terminarea cursurilor liceale dar nu am cerut. Instanta o sa-l oblige sa returneze banii pe fiul meu pt perioada iulie august.?

Post Reply