Ajutor!

Familiei
Post Reply
irinucaM

Ajutor!

Post by irinucaM » 11 Feb 2011, 11:09

Buna ziua!

Va deranjez cu rugamintea de a-mi raspunde la cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:

mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de cativa ani cu un barbat. Acum 1 an ea a decedat, eu am mostenit legal prin succesiune apartamentul ei si l-am lasat pe respectivul barbat sa locuiasca in continuare in acel apartament (eu locuiam in alt oras dinainte de moartea mamei). Aceasta intelegere a fost verbala, fara a incheia vreun act sau contract cu el, specificandu-i foarte clar ca in timp el trebuie sa isi gaseasca alternative, pentru ca la un moment dat voi vrea sa ma folosesc de bunul meu mostenit legal. Luna trecuta l-am instiintat ca trebuie sa paraseasca apartamentul respectiv. El refuza sa il paraseasca si ma ameninta ca ma da in judecata pentru despagubiri insemnand imbunatatirea apartamentului respectiv. Mi-a dat de inteles ca daca vrea sa rezolvam totul amiabil trebuie sa ii dau o suma de bani (nespecificata) si chiar a inceput sa ma ameninte cu violenta. I-am spus ca poate sa isi ia din casa ce considera ca ii apartine, dar ca vreau sa paraseasca acel loc. El refuza si ma ameninta in continuare cu judecata si incearca sa ma intimideze prin frica.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele chestiuni:
1. cum il pot evacua pe acest om din apartamentul meu? mentionez ca are mutatie facuta pe acea adresa, mutatie facuta de mama mea inca de cand traia ea.
2. daca el nu este de acord sa plece de bunavoie (desigur cu lucrurile care considera ca i se cuvin), ce-ar trebui sa fac mai departe? am inteles ca ar trebui sa initiez o actiune in evacuare. dar cat timp ar dura o astfel de actiune, in conditiile in care el a fost tolerat acolo si nu are nici un drept asupra acelui apartament?
3. faptul ca el vrea sa ma dea in judecata pentru despagubiri ma poate impiedica sa il evacuez din acel apartament?
4. in cazul in care ma actioneaza in instanta pentru despagubiri are vreo sansa de castig? Mentionez ca dupa moartea mamei mele am facut ceva imbunatatiri in apartament. Pentru ca nu eram mereu acolo, el a fost de acord sa se ocupe de toate astea, insa fara sa imi spuna a incheiat contract de executie al acelor lucrari pe numele lui. Banii i-am dat eu lui sa plateasca totul, din acelasi motiv ca eu nu eram acolo sa ma ocup de tot. Chitantele au fost emise pe numele lui. Am 2 martori care sa ateste ca eu i-am dat banii (unul din ei fiind sotul meu). In plus, la acel moment el nu avea veniturile necesare sa faca oastfel de investitie, pe cand ue le aveam. Stiu ca am fost naiva si am avut prea multa incredere in el, dar va rog sa imi spuneti daca ar avea vreo sansa de castig la despagubiri in aceasta situatie.
5. in conditiile in care vreau sa il evacuez, sunt eu obligata sa ii asigur o alta locuinta, avand in vedere ca el este tolerat acolo si ca nu avem nici un fel de act incheiat?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Post Reply