ajutor!!!

Familiei
Post Reply
_angell

ajutor!!!

Post by _angell » 05 Feb 2011, 23:41

Sunt divortata de 3 ani, mai exact martie 2008. Pana in 2010 luna iunie am continuat sa locuim impreuna si cu cei 2 copii minori care mi-au fost incredintati la divort. Am cazut de comun acord sa nu facem partaj atunci(prostia mea), acum preturile la case nu ne-ar permite achizitionarea a doua apartamente sau orice alta combinatie care sa satisfaca nevoile ambelor parti. Niciunul din noi nu are posibilitatea despagubirii celuilalt si nimeni nu cedeaza nimic ( mi se pare normal, eu am 2 copii iar el este "barbat"). In iunie s-a mutat cu viitoarea lui sotie. Problema acum este ca el vrea sa se mute "acasa" impreuna cu viitoarea. Am acceptat orice compromis pentru copii, insa asta nu pot accepta. In cei 3 ani nu mi-a platit nici un leu din pensia alimentara stabilita pentru copii, nici nu a contribuit regulat la intretinerea casei in perioada cat am mai locuit impreuna pe motivul ..." de ce sa platesc utilitati daca vin si dorm doar cateva ore". Cum il pot opri acum?.. Stiu ca varianta ar fi partaj, dar momentan nu-mi permit un avocat si el este hotarat sa nu vanda dar nici bani nu are sa ma despagubeasca.

angel

Re: ajutor!!!

Post by angel » 06 Feb 2011, 16:21

intradevar ca singura solutie ar fi partajul.
ati mai putea incerca si o evacuare, dar greu de crezut ca va iesi...trebuiesc avute in vedere motive foarte bine intemeiate...si tot un avocat va poate rezolva.
in alta ordine de idei,aparatamentul este bun comun...are si el dreptul ca si dvs in cote egale...daca investeati instanta cu actiune in partaj la acea vreme aveati o taxa fixa de timbru de 19 lei, acum este 3% din valoare...

trebuie sa deschideti partajul, caci o sa vi se atribuie dvs imobilul ca aveti minorii in crestere si educare, urmand ca dvs sa-i platiti o sulta...si veti mai vedea atunci ce o sa faceti....daca nu aveti ca s-ai dati, o sa incerce ca sa va execute...si asta mai dureaza, daca evident aveti avocat si va face contestatie la executare,etc...etc...macar atunci se face iesirea din indiviziune si nu mai sunteti obligata ca sa-l primiti in casa cu cine doreste el, si mai ales cu actuala sotie.

Post Reply