stopaj la sursa
stopaj la sursa
sc x savarseste din luna februarie infractiunea prevazuta de art 6 din legea 241/2005.in 10 octombrie garda financiara efectueaza un control la sc x si descopera infractiunea.in aceeasi zi de 10 octombrie administratorul sc x cesioneaza societatea catre alta persoana. cum plateste acum fostul administrator obligatiile cu stopaj la sursa? in ce calitate le plateste daca la momentul actual nu mai are nicio calitate?
Re: stopaj la sursa

cred ca n-am prea inteles intrebarea..
stopajul la sursa se face de catre societate, reprezentata prin administrator...daca administratorul se schimba plateste societatea reprezentata prin administratorul ...y...
ce n-am inteles este si faptul caci el a cesionat societatea...dar poate ca n-a renuntat la mandatul de administrator,ci doar la partile sociale...
administratorul a cesionat scocietatea si nu mai este nici administrator in aceasta societate,nu mai are nicio legatura cu ea.din moment ce nu mai are nicio calitate la momentul actual cum poate plati el datoriile inregistrate? este firesc sa la plateasca,dar in momentul de fata este o persoana straina de societate.
daca fostul administrator, in fapt, inteleg si actualul,intrucat doar scriptic a cesionat societatea, doreste sa le plateasca, o face in numele societatii, reprezentata prin administratorul nou...e f simplu...practic noul administrator al societatii trebuie sa faca miscarea asta, intrucat a preluat cu activ si pasiv cesiunea.
stopajul la sursa se face pe Sc si nu pe administrator...important este ca SC sa vireze..prin ce reprezentant?!nu prea intereseaza pe nimeni atat timp cat sumele sunt achitate.
daca fostul administrator nu doreste in aceasta conjunctura ca sa le maia chite, asta-i deja alta poveste...
oricum, cred ca speta este una mai complexa decat a fost expusa.
stopajul la sursa se face pe Sc si nu pe administrator...important este ca SC sa vireze..prin ce reprezentant?!nu prea intereseaza pe nimeni atat timp cat sumele sunt achitate.
daca fostul administrator nu doreste in aceasta conjunctura ca sa le maia chite, asta-i deja alta poveste...
oricum, cred ca speta este una mai complexa decat a fost expusa.
subiect pasiv al infractiunii e societatea comerciala sau si administratorul sau poate fi chiar si sau contabilul.
de platit, plateste societatea.
raspunde penal si fostul administrator.
de platit, plateste societatea.
raspunde penal si fostul administrator.