Buna.
Am si eu nevoie de un sfat.
Fratele meu a trait in concubinaj timp de 4-5 ani aprox. Au un copil in varsta de 3 ani si cateva luni iar concubina lui a plecat recent de la el cu alt barbat in alta tara.L-a anuntat printr-un mesaj pur si simplu ca a plecat. Tin sa precizez ca aceasta femeie a mai fost casatorita , casatorie din care a rezultat o fata care acum are 11 ani si sta la parintii ei.
Problema este ca el vrea custodia copilului (copilul este pe numele lui) dar nu stie ce are de facut...Am inteles ca se poate face ceva ''abandon familial'' ca sa il ajute sa obtina custodia... dar nu stim unde si ce trebuie sa faca...?
Nu il intereseaza pensia alimentara sau altceva...cel mai important e copilasul ala fara vina.
O zi cat se poate de frumoasa....
abandon familial
Re: abandon familial
Nu vad unde este abandonul de familie in speta expusa de dumneavoastra, concubina nu era obligata la intretinerea persoanei cu care a stat in concubinaj ci doar fata de copil.
Daca cumnatul dumneavoastra si-a recunoscut copilul dupa nastere in formele legale atunci, trebuie sa deschida proces pentru incredintarea minorului spre crestere si educare, totusi cum a iesit din tara fara declaratia dumnealui ?
Trebuie sa-si angajeaza un avocat apoi restul vine de la sine.
Daca cumnatul dumneavoastra si-a recunoscut copilul dupa nastere in formele legale atunci, trebuie sa deschida proces pentru incredintarea minorului spre crestere si educare, totusi cum a iesit din tara fara declaratia dumnealui ?
Trebuie sa-si angajeaza un avocat apoi restul vine de la sine.
Ea a plecat fara copil dincolo....pur si simplu i-a trimis un mesaj in care i-a spus ca a plecat dincolo si ca intre ei nu mai e nimic.
Copilul este la fratele meu(nu cumnat).
El nu vrea decat sa ramana copilul la el prin lege avand in vedere ca mama copilului a plecat si nu i-a pasat...
Nu stim procedura...ce e de facut.
Am crezut ca trebuie sa faca o plangere de abandon familial(la parchet-daca am inteles bine) ca sa poata sa ramana copilul la el.Inseamna ca nu am inteles bine sau nu e cazul de asa ceva avand in vedere ca nu sunt casatoriti.
O zi buna.
Copilul este la fratele meu(nu cumnat).
El nu vrea decat sa ramana copilul la el prin lege avand in vedere ca mama copilului a plecat si nu i-a pasat...
Nu stim procedura...ce e de facut.
Am crezut ca trebuie sa faca o plangere de abandon familial(la parchet-daca am inteles bine) ca sa poata sa ramana copilul la el.Inseamna ca nu am inteles bine sau nu e cazul de asa ceva avand in vedere ca nu sunt casatoriti.
O zi buna.
Cred ca nu am inteles eu si este vina mea,daca acel copil este la fratele dumneavoastra si l-a recunoscut la nastere poate sa tina copilul legal pana la o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.
In alta ordine de idei fratele dumneavoastra trebuie sa anunte Protectia Copilului,acestia trebuie sa ia la cunostinta de situatia copilului si acestia au un cuvant de spus in instanta.
Fratele dumneavoastra sa ia avocat si sa deschida proces de parasire de familie si abandon,daca spuneti ca copilul se afla la fratele dumneavoastra,in acest caz minorul fiind abandonat.
E greu si cam devreme dar cu un avocat bun ar putea s-o decada din drepturi parintesti pe mama presupusa de abandon.
In alta ordine de idei fratele dumneavoastra trebuie sa anunte Protectia Copilului,acestia trebuie sa ia la cunostinta de situatia copilului si acestia au un cuvant de spus in instanta.
Fratele dumneavoastra sa ia avocat si sa deschida proces de parasire de familie si abandon,daca spuneti ca copilul se afla la fratele dumneavoastra,in acest caz minorul fiind abandonat.
E greu si cam devreme dar cu un avocat bun ar putea s-o decada din drepturi parintesti pe mama presupusa de abandon.