Buna seara.
Sunt Cristi din Arad. Pe 10 Dec 2010 (de ziua mea) am cumparat un Mercedes ML320 din Harghita. Dupa o ora dse la cumparare am fost lovit de un TIR. Se intampla prin muntii din acea zona, eu coboram si tir-ul urca. Tirul era pe contrasens si s-a tras pe banda sa cand m-a vazut,dar eu tot am intrat IN ROATA DIN SPATE,si apoi am fost aruncat in santz.
Am hotarat amandoi sa o rezolvam cu amiabilul. Am chemat niste politisti sa ne explice cum sa completam formularul. Cand am ajuns in arad am fost la Carpatica,asiguratorul celui ce m-a lovit. Amdat declaratia,s-au facut poze la masina.... Cel ce m-a lovit s-a tot ascuns ,nu reusea deloc carpatica sa dea de el sa-i faca poze la tir.. dupa 2 saptamani au dat de el... acesta a venit cu o alta masina la pozat,nu cu cea cu care m-a lovit, si dosarul mi-a fost respins,logic.. Eu sunt nou in chestiile astea,nu am stiut ce si cum... TIR-ul real care m-a lovit avea la cabina un numar si la remorca alt numar... iar in declaratia lui si in poze apare un al treilea numar,care apare si in asigurarea sa.. plus ca difera culoarea masinii. Acum imi dau eu seama ca tir-ul ce m-a lovit nu avea asigurare,si mi-a dat asigurarea de la alt tir asigurat. Dar pt mine este egal cu zero. Paguba este de 25.000 ron .
Deci in concluzie : soferul tir-ului a declarat ca m-a lovit cu o alta masina decat cea reala.
Ce este de facut ?!
Il dau in judecata pt distrugere si fals in declaratii? Plus daune morale si reparatii?
Credeti ca o sa castig procesul?
Am un martor care era cu mine in masina in momentul accidentului.
Precizez ca tir-ul este pe firma, pe firma sunt cel putin 3 tir-uri (unul din pozele facute de carpatica, si 2 care aveau numerele pe tirul care m-a lovit).
Procurorul ar putea sa ceara verificarea masinilor de pe acea firma, si va gasi tir-ul ce m-a lovit ,daca nu cumva a reparat-o ... si chiar si reparata s-ar putea face investigatii,la service-ul unde s-a efectuat reparatia etc.... dar,ma tem ca traim in romania si justitia nu isi face treaba cum trebuie.
Daca il dau in judecata,unde trebuie sa o fac? In Arad ? In judetul unde s-a produs accidentul? Sau in judetul unde locuieste soferul tirului?
Astept raspunsuri si sfaturi... si poate un avocat bun din Arad.
Distrugere + fals in declaratii accident auto
Re: Distrugere + fals in declaratii accident auto
In speta expusa de dumneavoastra doar instanta de judecata are rezolvare, luati avocat si apucati-va de treaba.
Nu mai bune actele de la firma de asigurare si declaratii de la persoana presupusa vinovata de accident, ele pot sa constituie dovada marturiei mincinoase si inselaciunii.
Da, este nevoie si de martorul care era cu dumneavoastra in masina in timpul procesului o sa fie audiat, specificati avocatului de existenta acestuia.
Daca se dovedeste tentativa de inselaciune, ar putea si firma de asigurare a soferului presupus vinovat sa-i faca plangere penala.
Nu mai bune actele de la firma de asigurare si declaratii de la persoana presupusa vinovata de accident, ele pot sa constituie dovada marturiei mincinoase si inselaciunii.
Da, este nevoie si de martorul care era cu dumneavoastra in masina in timpul procesului o sa fie audiat, specificati avocatului de existenta acestuia.
Daca se dovedeste tentativa de inselaciune, ar putea si firma de asigurare a soferului presupus vinovat sa-i faca plangere penala.