Caut un avocat specializat in dreptul familial.
Sunt din Cluj si datorita faptului ca s-a nascut copilul in Bucuresti trebuie sa deschid procesul acolo.
Vreau sa decad din drepturi pe tatal copilului ( si el este tot din Bucuresti) sau sa m-i se incredinteze mie copilul pe cale judecatoreasca.
Mi-e destul de greu sa gasesc avocat la intamplare, dar cum stiu ca aici sunt inscrisi foarte multi avocati profesionisti, astept pe cineva interesat de acest caz si mai mult de atat sa fie si serios.
In cateva cuvinte as vrea sa expun si putin situatia.
Copilul are 6 ani, tatal biologic a intrat in puscarie cand copilul avea 6 sapt. si a stat acolo 5 ani.
Dupa 2 ani de asteptari, ne-am despartit.
Eu m-am maritat la Cluj de 1 an. Fostul sot nu e interesat de copil, a iesit din puscarie de app. 9 luni si nu a intentionat sa vada copilul.
Am vorbit cu el si pare sa coopereze, in sensul ca a zis ca semneaza orice intreprind pe cale juduciara.
Nu am niciun fel de pretentii din partea lui, doar sa nu mai depind de el cand vreau sa plec din tara cu copilul si sa pot schimba numele copilului cu cel al actualului sot.
Va rog sa ma sfatuiti si chiar sa ma si reprezentati in instanta.
Vreau sa decad tatal copilului din drepturi
Re: Help avocat!!!
erati casatoriti in momentul nasterii minorului?
acesta a fost recunoscut de catre tata?
intreb si eu...caci daca nu a fost asa, nu mai este cazul sa intreprindeti nimic.
vreau doar sa ma asigur ca n-ati fost gresit informata.
acesta a fost recunoscut de catre tata?
intreb si eu...caci daca nu a fost asa, nu mai este cazul sa intreprindeti nimic.
vreau doar sa ma asigur ca n-ati fost gresit informata.
Nu am fost casatoriti, am trait in concubinaj, la nasterea copilului l-a recunoscut .
Baiatul poarta numele tatalui biologic, ca de aici m-i se trag toate problemele.
Baiatul poarta numele tatalui biologic, ca de aici m-i se trag toate problemele.
ok.
am inteles.
bun, aici avem competenta alternativa...domiciliul reclamantului si al paratului.
daca paratul locuieste in bucuresti si ar fi in principiu de acord cu actiunea dvs...si pentru faptul ca ai va fi mai facil,se poate investi si instanta de la domiciliul paratului.
am inteles.
bun, aici avem competenta alternativa...domiciliul reclamantului si al paratului.
daca paratul locuieste in bucuresti si ar fi in principiu de acord cu actiunea dvs...si pentru faptul ca ai va fi mai facil,se poate investi si instanta de la domiciliul paratului.
Multumesc mult de raspunsuri, am reusit sa gasesc un avocat in Buc.si sa deschid procesul pt. incredintare minor.