nelamuriri actiune de judecata impotriva firmei

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
bogdanaugustin

nelamuriri actiune de judecata impotriva firmei

Post by bogdanaugustin » 27 Sep 2010, 16:23

am nevoie de ajutor, de sfat. sunt la inceput si am o clienta care:
a facut cererea catre societatea unde lucreaza sa-i ofere salariul mediu pe unitate pentru
nastere copil imediat cum a nascut, conf art 51 lit c din contractul colectiv de munca la nivel national (ea a cerut pt ambii copii, respectiv cel pe care l-a nascut acum 4 luni si celalat care are 2 ani si pt care nu a cerut acest salariu pana acum). Societatea i-a respins cererea sub diverse motive. Clienta mea a facut sesizare la ITM, primind raspuns favorabil ( adica i-au raspuns ca are aceste drepturi si ca firma a primit amenda din cauza refuzului de neplata). Nicio rezolvare insa. Clienta mea a facut inca o sesizare la ITM, primind raspunsul ca Societatea a facut contestatie vis-a-vis de prima amenda si i-a recomandat clientei mele sa-i dea in judecata. Acum vrem sa dam firma in judecata. Ce sanse avem? Putem cere si daune morale (vrea sa ceara 1000 ron) ca urmare a faptului ca ea nu a avut cu ce sa-si intretina copiii pt ca sotul nu avea serviciu si indemnizatia pt crestere copil i-a venit abia acum? Cum sa procedam? Credeti ca va dura mult procesul?Multumesc tare mult!!!!

juri

Re: nelamuriri actiune de judecata impotriva firmei

Post by juri » 27 Sep 2010, 17:43

bogdanaugustin wrote:am nevoie de ajutor, de sfat. sunt la inceput si am o clienta care:
a facut cererea catre societatea unde lucreaza sa-i ofere salariul mediu pe unitate pentru
nastere copil imediat cum a nascut, conf art 51 lit c din contractul colectiv de munca la nivel national (ea a cerut pt ambii copii, respectiv cel pe care l-a nascut acum 4 luni si celalat care are 2 ani si pt care nu a cerut acest salariu pana acum). Societatea i-a respins cererea sub diverse motive. Clienta mea a facut sesizare la ITM, primind raspuns favorabil ( adica i-au raspuns ca are aceste drepturi si ca firma a primit amenda din cauza refuzului de neplata). Nicio rezolvare insa. Clienta mea a facut inca o sesizare la ITM, primind raspunsul ca Societatea a facut contestatie vis-a-vis de prima amenda si i-a recomandat clientei mele sa-i dea in judecata. Acum vrem sa dam firma in judecata. Ce sanse avem? Putem cere si daune morale (vrea sa ceara 1000 ron) ca urmare a faptului ca ea nu a avut cu ce sa-si intretina copiii pt ca sotul nu avea serviciu si indemnizatia pt crestere copil i-a venit abia acum? Cum sa procedam? Credeti ca va dura mult procesul?Multumesc tare mult!!!!
Sanse de castig veti avea in instanta, ... daunele morale trebuie probate prin documente este posibil sa vi se acorde sau nu iar procesul ar putea dura depinde de instanta mai repede de 3-4 luni nu terminati.

bogdanaugustin

Post by bogdanaugustin » 28 Sep 2010, 08:35

multumesc tare mult!
dar, nu pot dovedi cu talonul de indemnizatie (care mi-a venit in septembrie) si cu decizia de incetare a sotului pentru a obtine daune morale? vreau sa cer 1000 lei in conditiile in care firma trebuia sa-i acorde in jur de 5000 lei salariul mediu.

ndianai

Post by ndianai » 03 Jan 2011, 18:26

Ce ati rezolvat cu aceasta firma ? ati dat-o in judecata ? si eu sunt in aceeasi situatie... multumesc

bogdanaugustin

Post by bogdanaugustin » 05 Jan 2011, 15:25

da, am dat-o in judecata. procesul e dupa un an. probabil sunt prea multe conflicte in munca

ndianai

Post by ndianai » 05 Jan 2011, 15:35

bogdanaugustin wrote:da, am dat-o in judecata. procesul e dupa un an. probabil sunt prea multe conflicte in munca
Multumesc....deci tot ei ies in castig...

Post Reply