APLICAREA ART 19
APLICAREA ART 19
Art. 19. - Persoana care are calitatea de martor, in sensul art. 2 lit. a) pct. 1 si 2, si care a comis o infractiune grava, iar inaintea sau in timpul urmaririi penale ori al judecatii denunta sau faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit astfel de infractiuni beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de leg.IN legatura cu aceasta lege daca ma puteti ajuta cand se aplica art 19?la faza inceperi urmariri penale sau cand individul respectiv este trimis in judecata?sotul a facut un denunt dupa care nu ia fost aplicata art 19.fiindca judecatorul a motivat ca persoana respectiva nu este trimis in judecata doar a inceput urmarirea penala fata de el.precizez ca am primit o foaie de la procuror prin care ne aduce la cunostinta ca am ajutat la indentificarea pers care a comis o fapta grava.cand se aplica art va rog frumos
Re: APLICAREA ART 19
ar cam fi trebuit sa se faca aplicarea lui 19, insa denuntul trebuie sa se materializeze cu trimiterea in judecata.daca este faza de up, nu s-a terminat aceasta, deci nu s-a facut trimiterea in judecata...iar judecatorul nefiind sigur daca persoana respectiva este cea indicata de dvs,in sensul caci poate nu sunt suficiente probe pentru a-l trimite in judecata, atunci n-a vrut sa riste.
in orice cale de atac, mai puteti invoca aplicarea lui 19.
faceti cerere la parchet,in urma careia acesta sa va trimita la dosarul instantei in ce stadiul se afla denuntul formulat de catre dvs.
in ce stadiul procesual ati fost?fond?
daca denuntul il faceati in faza up,vi se aplica 16.
in orice cale de atac, mai puteti invoca aplicarea lui 19.
faceti cerere la parchet,in urma careia acesta sa va trimita la dosarul instantei in ce stadiul se afla denuntul formulat de catre dvs.
in ce stadiul procesual ati fost?fond?
daca denuntul il faceati in faza up,vi se aplica 16.
da pe fond.acum am facut recurs si mergem la curtea de apel.Vrea sa precizez ca in fapta in care a facut sotul meu denunt politia a dat verdict de autor necunoscut.Datorita declaratiei date de sotul meu sa redeschis dosarul si reinceputa urmarirea penala fata de individ.Su sa intocmit rechizitoriu inca si nu este trimis inca in judecata dar urmeaza.SA ADEVERIT CA TOT CE ZICE SOTUL MEU E ADEVARAT AU FOST SI MARTORII CARE AU ZIS ACELASI LUCRU INSA NOUA NU NI SA APLICAT INJUMATATIREA LIMITEI DE PEDEAPSA MOTIVAND CA NU ESTE TRIMIS INCA IN JUDECATA RESPECTIVUL.DAR LEGEA ZICE CA PRIN IDENTIFICAREA SI TRAGEREA LA RASPUNDERE PENALA.PAI A INCEPUT URMARIREA PENALA FATA DE INDIVIDUL RESPECTIV.NU MAI INTELEG.IMI PUTETI SPUNE O PARERE MACAR.MULTUMESC
v-am spus pararea mea si anterior.
nu inteleg de ce ziceti ca sunteti in recurs la curtea de apel daca ati avut doar fondul la tribunal...trebuie sa aveti apelul si nu recursul...
v-am zis ca in orice faza procesuala puteti invoca 19...deic apel si recurs...si se va face aplicarea acestuia.
daca s-a intocmit rechizitoriul acesta va fi trimis curand in instanta, deci veti putea beneficia de 19.
v-am explicat si motivele pentru care judecatorul fondului n-a facut aplicarea...cu siguranta o va face instanta de apel si/sau recurs.
n-aveti avocat?!
sotul dvs fiind inculpat macar din oficiu si tot are.
nu inteleg de ce ziceti ca sunteti in recurs la curtea de apel daca ati avut doar fondul la tribunal...trebuie sa aveti apelul si nu recursul...
v-am zis ca in orice faza procesuala puteti invoca 19...deic apel si recurs...si se va face aplicarea acestuia.
daca s-a intocmit rechizitoriul acesta va fi trimis curand in instanta, deci veti putea beneficia de 19.
v-am explicat si motivele pentru care judecatorul fondului n-a facut aplicarea...cu siguranta o va face instanta de apel si/sau recurs.
n-aveti avocat?!

sotul dvs fiind inculpat macar din oficiu si tot are.
da scuze .nea condamnat tribunalul acum urmeaza curtea de apel.mersi de sfat