Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sunt dispus sa si platesc. Sunt din Targu Jiu.
Mai sunt cateva zile si se implinesc trei ani de cand in anul 2007 (noiembrie) pe banii mei in regie proprie am efectuat reparatia terasei blocului in care locuiesc la ultimul etaj, etajul 4.
Povestea e lunga si probabil ca nu e interesanta, asa ca o sa va spun foarte pe scurt:
- in vara anului 2007 izolatia existenta pe bloc facuta de fostul proprietar(benzi de cauciu de mina - benzi transportoare) a fost smulsa de furtunile care au fost in oras in perioada respectiva. (au fost smulse si alte acoperisuri de tabla in oras, au fost date si la TV). Nu au cazut de pe bloc, s-au infasurat pe o teava. Baba de la asociatie, era administratora pe vremea aia, (ulterior s-a prefacut in contabila), m-a trombonit din iunie pana in noiembrie ca se rezolva problema, ca o sa vina o firma din Italia. Ma duceam la ea saptamanal, zilnic, nu mai stiam sirul zilelor, si ea trombonea la mine ca-n povesti ca vine firma din Italia. Curgea apa pe pereti, a cazut lavabila, apoi tencuiala a aparut mucegaiul care a intrat in mobila si-n haine, si s-au pus de prin octombrie niste ploi de-au tinut pana s-a pus frigul. Spre sfarsitul lui noiembrie am prins trei zile fara ploaie si-am facut singur cu niste baieti reparatia.
- la primarie am fost de mai multe ori, si practic m-au trimis la plimbare. Un singur lucru bun am luat de la ei : Legea 230/2007. I-am aratat-o babei, s-a ingalbenit, dar si-a revenit repede ca baba cloanta din povesti (fac si eu haz de necaz ca mai am umpic si plec cu nervii la plimbare) si-a inceput sa urle ca nu vad un ban de la ea.
- am facut adresa la primarie si iar m-au trimis la plimbare, ca e treaba locatarilor, ca pe ploaia asta nu-mi ofera nici o firma garantie si deci nu-mi face nimeni lucrarea, ca n-am voie sa fac sarpanta interioara de tabla, ca sa strang bani de pe coloana.
- din noiembrie 2007 n-am mai platit nimic la asociatie. S-au strans in prezent 2000RON. (aici am o intrebare legata de modul cum mi-a trecut numai mie pierderile de apa fiindca ceilalti si-au pus apometre, dar o sa deschid alt post).
- acum o luna (deci dupa 3 ani) a venit la mine presedintele asociatiei ca sa platesc, ca reparatia am facut-o ca sa-mi fie mie bine, ca n-am nici o sansa in proces, ca n-am avut autorizatie, ca martorii o sa zica ca nu-si mai amintesc, etc. Mi-a trimis a doua zi o somatie de plata (asta dupa ce s-a jucat seara cu copii mei si era foarte jovial si binevoitor si intelegator) ca sa platesc suma restanta, la care i-am raspuns tot printr-o somatie prin care-i solicit justificarea sumelor lunare cu acte contabile. I-am trimis-o cu confirmare de primire si pe adresa lui si pe adresa asociatiei unde sta baba (am uitat sa va zic ca sta sub mine), el a primit-o baba nu. Nu mi-a raspuns pana acum.
Cam asta e pe scurt.
Apartamentul meu are 68 mp in acte. Insa am fost nevoit sa izolez si terasa de deasupra casei scarilor si de deasupra uscatoriei fiindca asa sunt impartite tronsoanele blocului si panta vine de la casa scarii si uscatorie la scurgerea care e la mine si daca nu faceam asa, faceam degeaba izolatia. In total 13 suluri. 130 mp. Numai pe astea am acte - facturi. Pe amorsa 3 cutii de 20l a 75 RON fiecare nu mai am bonul. Pe butoiul de 200l de amorsa pe care mi l-a dat un prieten n-am nimic. N-am nimic nici pe buteliile consumate (de la a 6-a butelie n-am mai tinut socoteala) fiindca izolatia veche mustea de apa si trebuia uscata. N-am nimic fiindca in nebunia aia fiecare ma ajuta cum putea. Tata mai cumpara cate o butelie, a mai luat un sul, arzatoare, fugeam de ploaie ca nebunii, nu mai tinea nimeni cont de bonuri si facturi. Socru era pe bloc cu baietii si uscau terasa, si carau cu galetile amorsa. Eu nu puteam sa plec de la serviciu. Nu stiam cum sa terminam mai repede. Pe manopera de 20RON/mp redusa prin negociere la 16 milioane cu cei doi baieti, n-am nimic. Pe costul reparatiei zidurilor din interior n-am nici un act. Pe reparatia mobilei n-am nimic. Pe hainele pierdute n-am nimic. N-am nimic in afara de cuvantul meu contra cuvantului babei pe care am bagat-o in apartament sa-i arat ce pagube au produs tromboanele ei. N-am nimic decat cuvantul cunoscutilor si familiei ca a trebuit sa plec din apartament cu nevasta-mea si cu copil mic de un an pana la finalizarea reparatiilor. Mai am si niste poze cu peretii mucegaiti si plini de apa.
Vreau sa dau in judecata asociatia pentru neideplinirea atributiilor cf lg 230/2007.
Vreau sa solicit o expertiza care sa stabileasca costul reparatiei terasei.
Nu pun la socoteala decat banii pe care efectiv i-am cheltuit. Am zis 3000RON cu inima larga.
Toti cu care am vorbit mi-au zis ca n-am nici o sansa. Asa ca va rog, cei care sunteti de aceeasi parere, va rog sa nu ma descurajati si dvs ca ma duc la manastire si pun acatist pe capul babei.
Ce sa fac si cum sa fac?
Sa dau in judecata asociatia pentru recuperarea cheltuielilor, sau pentru daune morale provocate de neindeplinirea atributiilor administratorului si presedintelui cf 230/2007 si normelor aferente?
Va multumesc pentru amabilitate.
Proces cu asociatia de proprietari
Re: Proces cu asociatia de proprietari
Buna
Din pacate nu am un raspuns pentru tine, dar sper ca cineva sa citeasca acest topic si sa ne ofere un raspuns.
Eu stau intr-un bloc cu 4 etaje (4/4). Acum cca 10-12 ani pe cand eu eram inca mica, tin minte ca ne ploua in casa exact cum ai descris tu mai sus. Stateam cu covata, lighiane, paturi etc. puse pe jos prin casa fiindca aveam parchet in toata casa si deh nu ne permiteam sa lasam apa sa curga la vecinii de la etajele inferioare cu toate ca tare mult ne-am fi dorit. De ce spun asta? Am umblat zile intregi la administrator si vecini cautand ajutor, insa toti ne-au intors spatele asa ca a trebuit sa izolam pe banii nostrii, si la fel ca si tine a trebuit sa izolam uscatoria si scara bloclui fiindca altfel izolam degeaba. Intr-un final doar un vecin s-a oferit sa plateasca pentru izolatie, asa ca am schimbat yala de la uscatorie si timp de 10 ani am folosit-o doar noi si cealalta familie. Eh acum 1 an a trebuit sa izolam din nou, insa de data asta tatal meu nu a mai avut destui bani sa faca prin itermediul unei firme asa ca a angajat doi baieti care i-au facut lucrarea mult mai ieftin, fiindca din nou a trebuit sa plateasca el singur suma intreaga. Si uite asa am ajuns exact in ipostaza in care esti tu pus. Nu avem acte, nu avem dovezi... avem doar martori oculari care si aia sunt de-ai familiei (ca vecinii uita repede). In momentul de fata suntem 4 apartamente care intindem haine in uscatorie, si as vrea sa ii impiedic sa mai uste haine dat fiind faptul ca au refuzat sa puna bani la izolatie. Un alt motiv este faptul ca mereu cand imi intind haine in uscator mi le arunca pe jos sau mi le pun gramada intr-un colt. Tin sa mentionez ca geamurile uscatoriei dau in balconul nostru. Ma gandeam la un posibil chef pe balcon cu mucuri de tigara si mult fum sa alung vulpile dar cred ca totusi am trecut de varsta la care as face asa ceva. Ma poate sfatui cineva ce sa fac in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Din pacate nu am un raspuns pentru tine, dar sper ca cineva sa citeasca acest topic si sa ne ofere un raspuns.
Eu stau intr-un bloc cu 4 etaje (4/4). Acum cca 10-12 ani pe cand eu eram inca mica, tin minte ca ne ploua in casa exact cum ai descris tu mai sus. Stateam cu covata, lighiane, paturi etc. puse pe jos prin casa fiindca aveam parchet in toata casa si deh nu ne permiteam sa lasam apa sa curga la vecinii de la etajele inferioare cu toate ca tare mult ne-am fi dorit. De ce spun asta? Am umblat zile intregi la administrator si vecini cautand ajutor, insa toti ne-au intors spatele asa ca a trebuit sa izolam pe banii nostrii, si la fel ca si tine a trebuit sa izolam uscatoria si scara bloclui fiindca altfel izolam degeaba. Intr-un final doar un vecin s-a oferit sa plateasca pentru izolatie, asa ca am schimbat yala de la uscatorie si timp de 10 ani am folosit-o doar noi si cealalta familie. Eh acum 1 an a trebuit sa izolam din nou, insa de data asta tatal meu nu a mai avut destui bani sa faca prin itermediul unei firme asa ca a angajat doi baieti care i-au facut lucrarea mult mai ieftin, fiindca din nou a trebuit sa plateasca el singur suma intreaga. Si uite asa am ajuns exact in ipostaza in care esti tu pus. Nu avem acte, nu avem dovezi... avem doar martori oculari care si aia sunt de-ai familiei (ca vecinii uita repede). In momentul de fata suntem 4 apartamente care intindem haine in uscatorie, si as vrea sa ii impiedic sa mai uste haine dat fiind faptul ca au refuzat sa puna bani la izolatie. Un alt motiv este faptul ca mereu cand imi intind haine in uscator mi le arunca pe jos sau mi le pun gramada intr-un colt. Tin sa mentionez ca geamurile uscatoriei dau in balconul nostru. Ma gandeam la un posibil chef pe balcon cu mucuri de tigara si mult fum sa alung vulpile dar cred ca totusi am trecut de varsta la care as face asa ceva. Ma poate sfatui cineva ce sa fac in aceasta situatie?
Multumesc anticipat