Buna seara
Sunt in urmatoare situatie:
Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ridicata de defuncta in timpul vietii. Notarul mi-a solicitat o copie legalizata/duplicat dupa autorizatia de construire a casei, pentru dezabaterea succesiunii, specificandu-mi ca, fara ea, nu voi putea intabula niciodata casa pe numele meu.
Dar, eu nu ma aflu in posesia acestei autorizatii decat in copie xerox, deoarece a fost sustrasa din casa defunctei de fostul ei sot imediat dupa deces, impreuna cu alte acte. Ca atare notarul mi-a eliberat o cerere (adresa) catre primaria care a eliberat acel act in 1999, dar cand m-am prezentat cu ea la Primarie, mi s-a spus, in urma verificarilor ca acest act nu mai exista in arhiva pimariei (pierdut / sustras / distrus etc - nu mi s-a dat nicio explicatie, doar ca actul original nu se gaseste in arhiva).
Ce este de facut de aici incolo?
Exista vreo posibilitate de a RECONSTITUI actul respectiv de catre Primarie?
Pot chema primaria in instanta pentru a-i obliga?
Nu au nicio raspundere pentru pierderea actului original? nu ii pot trage la raspundere pentru neglijenta sau ceva de genul asta?
Ce posibilitati legale am de aici incolo, de a obtine acel act? Am doar o copie xerox a lui si cateva schite dupa planul cadastral.
Multumesc.
Eliberare duplicat Aut. Construire, pt succesiune
Re: Eliberare duplicat Aut. Construire, pt succesiune
Constructia casei este terminata ?!

Re: Eliberare duplicat Aut. Construire, pt succesiune
Da, de ani de zile.
Nu inteleg de ce mi-a cerut autorizatia la succesiune.
Nu inteleg de ce mi-a cerut autorizatia la succesiune.