teren cu probleme ?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
radule

teren cu probleme ?

Post by radule » 28 Feb 2005, 16:18

in urma decesului mamei, in 1986, 3 frati raman cu un teren intravilan care face parte din imprejmuirea curtii si casei unuia dintre ei, frate care a platit impozitul pentru acest teren, la zi.
Cei trei ar vrea sa vanda terenul insa au descoperit ca nu exista nici un act de proprietate, nici pentru mama decedata si nici pentru tatal decedat .
care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca cei 3, in conditiile in care sunt in varsta dar au vointa de a clarifica situatia...
cu multumiri anticipate,
radu, iasi

norocel

Post by norocel » 01 Mar 2005, 20:47

Identifica proprietarii CF si apoi, daca sunt indeplinite conditiile, introduc actiune in constatarea uzucapiunii.

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 11:32

adica posesie neintrerupta timp de 20 ani...daca nu vezi daca mai poti face ceva cu succesiunea. consulta un notar.

radule

e de rau...

Post by radule » 04 Mar 2005, 18:17

ei bine, am aflat de la Oficiul de Cadastru ca la adresa la care este casa si terenul nostru este inscrisa o societate comerciala 8O
cred ca s-au complicat lucrurile...
CE POT FACE?????

norocel

Post by norocel » 05 Mar 2005, 16:33

Cand s-a inscris in CF si in ce temei (ce act a sta la baza inscrierii)?

radule

ei bine...

Post by radule » 06 Mar 2005, 10:43

la baza inscrierii in C.F. se afla un antecontract de vanzare, incheiat in 2001 de catre unul dintre frati, antecontract care este atacat intr-o actiune in rezolutiune care se judeca pe fond. antecontractul cuprinde o clauza de dezicere care ne da posibilitatea sa nu perfectam vanzarea.
Toate acestea fiind zise:
credeti ca pasii pe care trebuie sa-i urmez sunt
1.finalizarea procesului privind rezolutiunea
2.in baza hot.judecatoresti, sa solicit biroului de carte funciara interdictia de vanzare si imediat sa fac eu demersuri de inscriere in c.f. a imobilului
3. sa deschid o actiune in constatarea proprietatii in contradictoriu cu Consiliul local al localitatii
sau sa deschid o actiune bazata pe obligatia de a face in contradictoriu cu
comisiile locale si judetene de aplicare a l.1891?
4 sa deschid succesiunea dupa mama decedata in 1986

CHIAR AM NEVOIE DE AJUTOR CA LA RANDUL MEU SA-I AJUT ....
cu multumiri anticipate,
radu

norocel

Re: ei bine...

Post by norocel » 06 Mar 2005, 15:24

radule wrote:la baza inscrierii in C.F. se afla un antecontract de vanzare, incheiat in 2001 de catre unul dintre frati
1. Cand am intrebat de inscrierea in CF m-am referit la proprietar iar in baza unui antecontract nu se dobandeste proprietatea ci doar un drept de creanta, iar obligatia de a vinde se poate inscrie in cartea funciara dar isi pierde efectul prin trecerea unui termen de doua luni de la data inregistrarii cererii de inscriere. Ma intreb cum s-a inscris in CF acesta intentie de instrinare din moment ce tu spui ca nu cei care au incheiat antecontractul in calitate de proimitenti vanzatori sunt proprietari.

2. Referitor la clauza de dezicere care echivaleaza cu o conditie pur potestativa rezolutorie din partea celui care se obliga, parerea mea este ca nu este valabila in contractele cu executare dintr-o data ci numai in cele cu executare succesiva (cum ar fi contractul de inchiriere caruia i se poate pune capat prin vointa unei parti daca exista o clauza de dezicere in favoarea ei);

3. Problema este ca nu se poate respecta obligatia asumata prin antecontract daca nu se dobandeste de catre promitenti proprietatea (nu pot transmite ce nu au);

4. Nu cred ca poti introduce actiune in baza Legii nr 18/1991;

5. Actiunea in constatare se introduce fata de proprietarii tabulari sau succesorii lor, deci revin cu recomndarea sa mergi sa scoti un extras CF si sa vezi cine figureaza ca proprietar.

Post Reply