ACCIDENT!

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
marinav

ACCIDENT!

Post by marinav » 07 Oct 2010, 20:13

Buna ziua,

Saptamana aceasta(luni in jurul orei 5 dim) tatal si sora mea au fost implicati intr-un accident de masina.Se aflau intr-un microbuz, accidentul provocandu-se pe DN1, la km 72.Au fost transportati la Spitalul Floreasca, tatal meu avand dubla factura la vertebra cervicala si tasari de vertebre lombar si toraca, fiind obligat sa poarte un corset si sa stea in pat o perioada dupa care urmeaza recuperarile, iar sora mea are contuzii la piciorul drept si taieturi pe corp.Nu le-au fost luate declaratii pana acum (mi se pare destul de ciudat), sora mea se afla langa sofer si stie ce s-a intamplat.
Acesta a adormit la volan cu piciorul pe acceleratie si a intrat intr-un autocamion.Soferul a declarat in presa cu totul altceva, mintind si acum incearca sa ne convinga sa nu depunem plangere in schimbul unor despagubiri materiale.A promis ca ne va suna sa discutam insa nu a facut acest lucru, si nu cred ca are idee cati bani au fost cheltuiti pana acum si cati se vor mai cheltui.Tatal meu este somer, va trebuie sa stea mult timp imobilizat , pe scurt intr-un an de zile abia va putea merge cat de cat, avem nevoie de bani pentru cheltuieleile medicale viitoare ,sora mea este in primul an de facultate, anul viitor voi fi si eu studenta..

Intrebarea mea este urmatoarea: sa acceptam despagubiri din partea soferului pe baza unei intelegeri/unui contract(din cate stiu se poate face o procura notariala) sau sa il dam in judecata(pe el sau firma pentru care lucra)?Acesta lucra pentru o firma de transport de persoane.In cat timp de la producerea accidentului il putem chema in judecata si cat de indicat ar fi sa procedam astfel pentru a obtine despagubiri ?Ce ar trebui sa facem mai departe?Care este termenul legal pentru depunerea plangerii si cum ar trebui sa procedam...sa-l dam in judecata personal fara a mai astepta solutionarea dosarului de catre politie..nu stiu exact cum sa va intreb dar cred ca intelegeti ceea ce vreau sa spun..politia nu actioneaza prea repede, mentionez ca luni voi face rost si de certificatele medico-legale.

Am mare nevoie de un sfat din partea dumneavoastra, va multumesc!

bogdancraioveanu

Re: ACCIDENT!

Post by bogdancraioveanu » 12 Oct 2010, 07:34

Daca vrea sa va ofere o suma de bani, o puteti lua. Probabil va dori sa-i dea sub declaratie notariala. In acest caz, aveti grija sa nu vi se impute o declaratie de genul ca nu mai aveti nici un fel de alte pretentii. De asemenea puteti solicita o despagubire de la asiguratorul sau RCA, vedeti cat vi se ofera. Si in acest caz, aveti grija daca semnati ceva sa nu semnati ca nu mai aveti alte pretentii.
Deja este un dosar de urmarire penala constituit, aveti grija ca de la primele declaratii care li se iau sa spuna ca se constituie parti civile. Cu siguranta nici persoana responsabila de accident nici asiguratorul nu va vor oferi o suma multumitoare. Acestea sunt doar cateva sfaturi si sigur sunt insuficiente, faceti eforturi si angajati (neaparat) un avocat

Post Reply