autentificare antecontract vanzare-cumparare imobil

Discutii privind procedura civila
Post Reply
ifrc

autentificare antecontract vanzare-cumparare imobil

Post by ifrc » 12 Oct 2010, 00:13

In anul 2001 luna august am incheiat un antecontract de vanzare cumparare in calitate de promitent cumparator si parintii mei in calitate de promitenti vanzatori achitand suma de 8384000 lei ce reprezinta pretul integral in schimbul caruia urmeaza sa cumpar locuinta acestora la data expirarii termenului de zece ani conform legii 122/1995 . Nu am perfectat actele la acea data din motive nesemnificative , imobilul nu a fost intabulat , nu este inscris in cartea funciara si din nefericire unul din parinti a decedat anul acesta in luna septembrie. Precizez ca am un frate in viata si altul decedat in anul 1997 . La data intocmirii antecontractului locuiam cu parintii mei , lucru demonstrat in incheierea de autentificare . De asemeni in aceeasi zi parintii mei au intocmit la acelasi notar si testamente pentru bunuile mobile existente.
In aceasta situatie care este calea de urmat pentru obtinerea autentificarii antecontractului ?

bogdancraioveanu

Re: autentificare antecontract vanzare-cumparare imobil

Post by bogdancraioveanu » 12 Oct 2010, 07:27

Desi poate parea banal raspunsul, calea de urmat este cea a unui notariat. O astfel de consultanta costa in general 50 de ron, afara ca unii notari o dau si gratis daca perfectati actele la ei. In opinia mea trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma parintelui decedat, sa obtineti un certificat de mostenitor. Pentru ca aveti si frati trebuie sa vina si ei la mostenire cu cota lor, in caz ca nu renunta in mod expres.

Post Reply