Pensie alimentara

Familiei
Post Reply
Bianca_Roxana

Pensie alimentara

Post by Bianca_Roxana » 04 Aug 2010, 15:22

Buna ziua! Parinti mei sunt divortati, iar eu stau cu mama. Din partea tatului am primit pensie alimentara pana acum 4 luni. Am depus acte la tribunal pentru marirea pensiei( in martie 2009), iar de atunci nam mai primit nici un ban. Ce ar trebui sa fac ca sa primesc si banii din urma? am terminat liceul anul acesta si am intrat si la o facultate de stat la zi, dar nu ma intretin singura. La tribunal am depus doar adeverinta k sunt eleva de la liceu pentru marirea pensiei. Multumesc!

Bianca_Roxana

Re: Pensie alimentara

Post by Bianca_Roxana » 04 Aug 2010, 18:20

Bianca_Roxana wrote:Buna ziua! Parinti mei sunt divortati, iar eu stau cu mama. Din partea tatului am primit pensie alimentara pana acum 4 luni. Am depus acte la tribunal pentru marirea pensiei( in martie 2010), iar de atunci nam mai primit nici un ban. Ce ar trebui sa fac ca sa primesc si banii din urma? am terminat liceul anul acesta si am intrat si la o facultate de stat la zi, dar nu ma intretin singura. La tribunal am depus doar adeverinta k sunt eleva de la liceu pentru marirea pensiei. Multumesc!

angel

Post by angel » 04 Aug 2010, 18:40

hotararea judecatoreasca si poprire pe salariu.
daca refuza, neplata cu rea credinta=dosar penal :grin:

NicoletaMaria

Post by NicoletaMaria » 05 Oct 2010, 16:04

Am si eu o speta pe care o supun atentiei utilizatorilor acestui forum:
In urma unei relatii cu un cetatean francez, am o fetita in varsta de 6 ani jumate, "the apple of my eyes" cum ar spune englezu'. Fapt este ca in anul 2007 am obtinut prin hotarare judecatoreasca custodia deplina a copilului, iar in 2009 am reusit sa-l conving pe tatal ei sa faca demersurile necesare pentru a obtine cetatenia franceza (fetita, nu eu). Problema sta in felul urmator: la momentul stabilirii custodiei, instanta nu a stabilit si o pensie alimentara. Mentionez ca nu exista o cerere a mea explicita de renuntare la pensia alimentara a copilului. Au venit si aceste vremuri de criza in care veniturile mele nu mai sunt suficiente pentru a o intretine la un nivel relativ decent si am cerut ajutorul tatalui fetei mele pentru a participa la costuri. Ei bine, desi timp de 6 ani jumate nu s-a derajat aproape deloc sa stie din ce traieste fiica lui, nici acum nu a fost impresionat, s-a eschivat si a sfarsit prin a-mi face o propunere financiara ridicola.
Fata de cele de mai sus, am luat hotararea de a-l chema in judecata, insa as vrea sa aflu daca este posibil sa obtin si retroactiv pensia tinand cont de faptul ca nu a fost fixata inca de la stabilirea custodiei, si in general ce sanse de castig as avea. :scrie:

angel

Post by angel » 05 Oct 2010, 21:27

nu se aplica retroactiv...veti avea o hotarare care-l va obliga la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.trebuie sa faceti dovada veniturilor acestuia...si i se va retine o cota parte din acestea...deci nu va poate spune nimeni ce suma va incuviinta instanta,acesta fiind procentuala din venituri...si-n functie de cati copii are.

succes!

NicoletaMaria

Post by NicoletaMaria » 06 Oct 2010, 13:13

angel wrote:nu se aplica retroactiv...veti avea o hotarare care-l va obliga la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.trebuie sa faceti dovada veniturilor acestuia...si i se va retine o cota parte din acestea...deci nu va poate spune nimeni ce suma va incuviinta instanta,acesta fiind procentuala din venituri...si-n functie de cati copii are.

succes!
Multumesc pentru raspuns! deci nu are importanta faptul ca Instanta ar fi trebuit sa stabileasca inca de la custodie o pensie alimentara?
poate instanta obliga pe parinte sa faca dovada veniturilor?

angel

Post by angel » 06 Oct 2010, 13:39

pai, i-ati cerut instantei asta si nu s-a pronuntat pe acest capat de cerere?!
daca n-ati cerut instanta a considerat ca celelalt parinte n-are nevoie de o hotarare jud. ca sa ajute la intretinerea propriului copil...probabil ca s-a gandit caci partile s-au inteles cu privire la acest aspect...

daca dvs sunteti reclamant dvs trebuie sa va administrati probatoriul in cauza...insa avocatul poate cere ca instanta sa dispuna paratului sa faca dovada veniturilor...evident ca nelucrand in tara, va face dovada pe care o va dori el...daca o va face....

angajati-va un avocat si va sti acesta ce si cum sa sustina cererea...

succes!

Post Reply