Obtinerea custodiei in urma unui divort de cetatean strain

Familiei
Post Reply
elena40

Obtinerea custodiei in urma unui divort de cetatean strain

Post by elena40 » 07 Sep 2010, 15:57

Am sa relatez mai pe larg problema pe care o am....sunt casatorita cu un cetatean cipriot din anul 2000,casatorie care a avut loc in Romania,apoi am plecat in Cipru si am locuit pana anul trecut cand satula de viata de acolo, si de comportamentul sotului meu,m-am intors in tara cu copilul.Am preferat sa raman aici,am inscris copilul minor in clasa a1-a,si mi-am vazut mai departe de viata,fara insa ca sa divortez(urma sa o fac)..in timpul acesta tatal copilului a mai venit in Romania si la vizitat,si incet,incet mi-a castigat increderea, si l-am lasat sa vina sa ia copilul in vacanta de vara acolo....(a promis ca-l va aduce inapoi) acum insa el nu mai vrea sa-mi dea copilul,l-a inscris chiar si la scoala acolo....As dori sa stiu ce sanse am,sa-mi recapat copilasul daca intentez divort aici in Romania :cry:
Va multumesc!

avocat alina

Re: Obtinerea custodiei in urma unui divort de cetatean strain

Post by avocat alina » 08 Sep 2010, 14:26

buna ziua.
fiind cetatean roman si intrucat casatoria a fost oficializata in romania, puteti investi si instanta romana cu actiunea de divort.
procesul va fi de durata, avand in vedere ca este procedura cu starinatatea.
iar in ceea ce priveste copilul, se va efectua o ancheta sociala prin comisie rogatorie..
inarmati-va cu rabdare !!

elena40

Post by elena40 » 14 Sep 2010, 14:50

Am revenit cu inca o intrebare....
Vreau sa stiu, daca faptul ca copilul este lasat de tatal lui sa joace jocuri electronice mai mult de 10 ore pe zi,este o proba favorabila pentru mine in instanta?Pentru ca tatal lui este mai obsedat de asta,cumparandu-i tot felul de aparatura electronica, si drogand copilul in felul acesta cumparandu-i mereu cd-uri cu jocuri(are o valiza de peste 600 de cd-uri)...Pe copil nu-l mai intereseaza nimic in afara de jocuri de internet si exbox,deja traieste doar in aceea lume virtuala,chiar avand si cosmaruri deseori noaptea :sad: .....Daca as merge la un psiholog cu el chiar si acolo, ar fi o proba solida in divort?

johei

Post by johei » 15 Sep 2010, 03:56

In divort nu ar avea mare importanta, insa la incredintarea copilului ar putea avea importanta.

elena40

Post by elena40 » 15 Sep 2010, 18:15

Tocmai asta ma intereseaza,incredintarea copilului!
Pentru ca daca ramane langa el, copilasul ar putea avea dereglari de comportamnent in viitor,deja fiind dependent de internet si jocuri la varsta de 7 ani! :sad:
Multumesc de raspuns...

angel

Post by angel » 16 Sep 2010, 00:03

e boala secolului la copii...
oricum aveti mari sanse de castigare a incredintarii cresterii si educarii minorului pentru considerentele expuse de dvs...
succes!

elena40

Post by elena40 » 23 Sep 2010, 11:56

Va multumesc tuturor pentru raspunsul dat,sper din tot sufletul sa obtin custodia copilasului meu,sa se integreze si el in sfarsit in societate, si sa traiasca si el ca orice copil normal inconjurat de prieteni adevarati, si nu cei din jocurile electronice! :cry:

angel

Post by angel » 23 Sep 2010, 12:22

elena40 wrote:Va multumesc tuturor pentru raspunsul dat,sper din tot sufletul sa obtin custodia copilasului meu,sa se integreze si el in sfarsit in societate, si sa traiasca si el ca orice copil normal inconjurat de prieteni adevarati, si nu cei din jocurile electronice! :cry:
mai intai cereti desfacerea casatoriei si incredintarea minorului.
angajati-va totusi un avocat care sa va redacteze si sustina cererea.

elena40

Post by elena40 » 23 Sep 2010, 12:34

angel wrote:
elena40 wrote:Va multumesc tuturor pentru raspunsul dat,sper din tot sufletul sa obtin custodia copilasului meu,sa se integreze si el in sfarsit in societate, si sa traiasca si el ca orice copil normal inconjurat de prieteni adevarati, si nu cei din jocurile electronice! :cry:
mai intai cereti desfacerea casatoriei si incredintarea minorului.
angajati-va totusi un avocat care sa va redacteze si sustina cererea.
Iti multumesc mult Angel,voi fi nevoita insa, sa merg intai acolo in Cipru unde e copilul,pentru a consulta un pshiholog,apoi voi reveni in tara pentru a intenta divort,angajand si un avocat care sa ma reprezinte....nu cred ca acolo as avea vreo sansa,din pacate! :sad:

angel

Post by angel » 23 Sep 2010, 12:38

cu placere!
nu asa...mai intai introduceti cererea de divort si incredintarea minorului...caci puteti sa va luati termen si peste 2 luni...depinde de instanta/orasul unde va aflati...si-n acest timp puteti merge la copil,psiholog si toate cele...dar asa va luati si certificat de grefa pe care-l traduceti si legalizati,astfel puteti proba in fata autoritatilor cipriote ca sunteti in divort :wink: :wink: in ideea in care lucrurile se vor precipita pe acolo...ca nu este exclus...

Post Reply