Taxe si impozite (casa si auto)

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
chitaristul

Taxe si impozite (casa si auto)

Post by chitaristul » 17 Sep 2010, 20:28

Buna seara,

As avea o nelamurire , conform modificarilor codului fiscal din cate am inteles de la data de 1 iulie se aplica penalizari de 2% / luna pentru neplata impozitului pentru proprietatile pe care le detine o persoana fizica , daca am fost somat (din motive personale nu am putut sa platesc anul trecut impozitul) anul acesta in luna iulie sa platesc impozitul de pe anul trecut + anul acesta (~ 1.144 lei) si am fost la Unitatea administrativ teritorial din orasul meu pentru a cadea la o intelegere, pentru ca nu am de unde sa scot bani acestia in 15 zile conform somatiei , dar am rugamintea sa mi se permita esalonarea acestei datorii pana la sfarsitul anului deoarece as fi dispus sa platesc 200 Lei / luna iar pana la sfarsitul anului datoria s-ar stinge si toata lumea ar fi impacata . Totul a fost bine si frumos in luna iulie s-a platit prima transa de 200 Lei , iar in luna august s-a platit a-2a transa de 200 Lei , iar din curiozitate am intrebat la caserie cat a mai ramas din datorie , casiera spunandu-mi ca mai am inca 893 Lei , facand un calcul rapid 1144 - 200 (luna iulie) +2% din 1144 - 200 (luna august) + 2% din 966.88 lei = 786 Lei nici decum 893 Lei , astazi 17.09.2010 am fost sa platesc a-3a transa a 200 Lei si mi s-a comunicat ca am rest de plata 703 Lei nici decum 786 Lei + 2 % - 200 Lei = 601 Lei , pe langa acest fapt chitanta pe care mi-a emis-o astazi 17.09.2010 are data de 20.09.2010 , casiera fiind sotia primarului banuiesc ca sunt ceva invarteli "negre" aici , dar am rugamintea sa ma indrumati cui sa ma adresez si daca acest caz constituie un caz de frauda ?
Multumesc anticipat tuturor celor care doresc sa ma ajute!

Post Reply