Buna ziua.
In urma hotararii judecatoresti, sotului meu i se opreste pensia alimentara direct din salariu, desi inainte ca fosta sotie sa deschida proces de marire a pensiei, banii ii erau virati acesteia pe card, in urma intelegerii pe care o avusesera la divort.
Va rog sa imi raspundeti la 2 probleme:
1. Se poate introduce o actiune de micsorare a pensiei alimentare, ca urmare a micsorarii salariului cu 25%? ( sotul este bugetar). Daca da, atunci ar mai fi nevoie sa astepte 6 luni, pt.a se face media veniturilor, sau se poate lua in considerare o adeverinta cu salariul actual dupa micsorarea de 25%.? Poate sotul sa deschida o noua actiune acum, si sa depuna la dosar adeverinta de venit?
2.Cum se procedeaza pt.a nu-i mai fi opriti banii din salariu, ci sa ii trimita el personal, ca si inainte?
Multumesc.
Micsorare pensie alimentara-dupa micsorare salariu
Re: Micsorare pensie alimentara-dupa micsorare salariu
1.da.depune adeverinta de venit.
2.daca s-a dispus modalitatea platii prin hot jud,n-are ce face decat cand va obtine o noua hotarare judecatoreasca de micsorare a pensiei de intretinere,o data cu introducerea noii cereri va solicita si schimbarea modalitatii de plata.
2.daca s-a dispus modalitatea platii prin hot jud,n-are ce face decat cand va obtine o noua hotarare judecatoreasca de micsorare a pensiei de intretinere,o data cu introducerea noii cereri va solicita si schimbarea modalitatii de plata.
Re: Micsorare pensie alimentara-dupa micsorare salariu
Va multumesc mult pt.raspuns.
As vrea sa mai stiu un lucru: in cazul deciziei judecatoresti de miscorare a pensiei de intretinere, acesata micsorare se aplica retroactiv incepand cu data depunerii cererii la tribunal ( asa cum s-a intamplat cu decizia de marire- care intrat in vigoare retroactiv de la data cand fosta a depus cererea), sau in cazul acesta se aplica de la data deciziei judecatoresti?
Multumesc.
As vrea sa mai stiu un lucru: in cazul deciziei judecatoresti de miscorare a pensiei de intretinere, acesata micsorare se aplica retroactiv incepand cu data depunerii cererii la tribunal ( asa cum s-a intamplat cu decizia de marire- care intrat in vigoare retroactiv de la data cand fosta a depus cererea), sau in cazul acesta se aplica de la data deciziei judecatoresti?
Multumesc.