MANDAT ADMINISTRATOR

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
sonia_cruceru

MANDAT ADMINISTRATOR

Post by sonia_cruceru » 01 Mar 2005, 22:32

Problema este urmatoarea: mandatul adm. a expirat, dar in acest sens nu exista nici o AGA care sa emita ceva catre Registru....."demisia" a fost notificata catre societate dar nu s-au luat masuri.....iar intrebarea este: de ce acte este nevoie pt ca administratorul sa iasa legal din societate...pt k acum este deschisa procedura falimentului :D si este chemat in judecata in solidar cu administratorul actual in functie si nerevocat.....????
Tare mi-ar fi de folos daca cineva care s-a confruntat cu o situatie asemanatoare ar vrea sa ma ajute...mercic.

judge

Post by judge » 02 Mar 2005, 09:36

mai mai....consilier juridic nu are societatea?? daca nu foarte rau! daca da inseamna ca nu stie sa dea consultanta sau sa faca niste acte! fostul administrator trebuia sa depuna la registrul comertului notificarea ca renunta la mandat si sa comunice si conducerii societatii acest lucru. din ceea ce ai scris am ajuns la concluzia ca forma de organizare a societatii este SA. sa stii ca difera solutiile in functie de forma de organizare a societatilor comerciale. trebuia convocata o AGA de catre vechiul administrator prin care sa fie descarcat de gestiune sau de sarcini. intra pe fir si comisia de cenzori. daca AGA nu se intrunea conform dispozitiilor legii soc. comerciale republicata in 2004, administratorul putea sesiza instanta de judecata despre aceste aspecte. citeste legea 31/1990 a societatilor comerciale republicata in 2004 pentru mai multe amanunte. si n-am inteles chestia cu "administratorul actual in functie si nerevocat"?? daca exista administrator actual care a fost numit exista si AGA. ce a decis aceasta? daca este vinovat de bancruta sau gestiune frauduloasa raspunde si fostul administrator. intervin si prevederile legii privind reorganizarea judiciara si a falimentului republicata in 17.11.2004

sonia_cruceru

Post by sonia_cruceru » 02 Mar 2005, 20:26

draga judge, iti multumesc pt raspuns.....dar se pare ca nu am reusit sa fiu f clara..probabil este vina mea.....soc. nu are jurist si chiar daca ar avea si ar fi bine sau prost pregatit are mai putina relevanta data fiind situatia de fapt:)))
ideea era cum se poate face o descarcare de gestiune din moment ce nu a existat o preluare a acesteia:))....si soc a fost notificata numai ca administratorul nu a mai facut adresa respectiva catre registru...considerand ca asta nu se mai numara printre obligatiile sale....si date fiind explicatiile intrebarea mea persista.....

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 09:48

ei bine...nu se mai poate face nimic. si chiar daca aga il descarca de gestiune conform legii falimentului tot va raspunde daca a adus societatea la faliment. citeste legea si vei vedea ca exista prevederi care atrag rasp administratorului si pt faptul ca nu atinut contbilitatea conform legii. deci nu mai poate scapa. asta e...trebuia sa stie legea soc comerciale si sa fi sesizat isntranta daca aga nu s-a reunit sa-l descarce de gestiune si apoi sa fi facut demersurile la reg comertului. nu inteleg...daca a plecat de ce nu a avut grija sa plece cu "forme legale" ca sa nu mai aiba nici o raspundere? in drept noi avem un principiu: nu te poti prevala de necunoasterea legii in apararea ta". legea se publica in M Of si este obligatorie pt toti.

sonia_cruceru

Post by sonia_cruceru » 04 Mar 2005, 21:33

....da.....dar avand in vedere ca in scurta perioada (de 3 luni ) in care a fost administrator nu a incheiat nici un act care sa aduca prejudicii societatii,de fapt ca nici nu a apucat sa isi exercite mandatul....eu nu consider chiar pierduta cauza:)))
multumesc pt raspuns judge

Post Reply