contract de imprumut
contract de imprumut
Am incheiat un contract de imprumut la un notar pentru o anumita suma unei cunostinte.L-am ajutat cu acesti bani fara sa-i cer nimic in schimb,doar sa mi-i restituie la data scadenta in contract.Am incheiat actul pe un an de zile fara dobinda,fara garantii,acesta prelungindu-se daca nu-mi dadea banii in acel an, cu inca sase luni si conform legii punindu-i-se si o dobinda cea de referinta a BNR-ului.A trecut un an jumate si respectivul refuza sa-mi restituie banii,pe motiv de vicii de consimtamint inventind o multime de lucruri neadevarate si amenintindu-ma ca ma da in judecata si aduce si martori care sa sustina ca l-am obligat sa facem la notariat actul de imprumut.Eu nu l-am amenintat in nici un fel;cind s-a implinit un an si dinsul n-a venit cu banii l-am sunat si mi-a spus ca-mi da banii intr-o saptamina,dar saptamina a trecut,la telefoane nu-mi mai raspundea,eu fiind nevoita sa-i trimit un mesaj in care-l rugam sa vina cu banii sa nu ma mai poarte cu minciuni pentru ca contractul de imprumut are titlu executoriu,iar daca nu-mi da banii merg la executor.I-am dat banii la notar in fata notarului,in contract scrie clar acest lucru faptul c-a primit banii de la mine,ca a citit contractul si ca el corespunde in intregime vointei si clauzelor stabilite de comun acord.Acum dinsul nu mai recunoaste,spune ca actul e nelegal pentru ca nu scrie in el pentru ce i-au trebuit banii si nu are dovada ca a primit banii,desi recunoaste in contract ca i-a primit.Am facut contractul la notar tocmai pentru a evita astfel de situatii,i-am dat o suma mare si vroiam sa fiu sigura ca-i primesc inapoi.Am vrut doar sa-l ajut,avea nevoie de ajutor,nu i-am cerut nimic in schimb.Am fost la executor care a dispus trecere la executare silita.Datornicul facind contestatie,cerind anularea actului ca fiind nelegal pentru "lipsa cauzei" si anularea executarii silite.Ce ma sfatuiti sa fac?
Re: contract de imprumut
n-are nimic ca a foacut contestatie la executare...a facut-o ca sa mai traga de timp...sigur a facut si suspendare a executarii pana la solutionarea contestatiei la executare...
va trebui sa palteasca si o cautiune in valoare de 10%din valaorea executarii...si nu stiu daca ai convine...
ma rog, ideea e ca ar fi bine sa va angajati un avocat, ca va dura ceva timp si judecarea contestatiie la executare, cu toate ca se dau termene foarte scurte....
ati urmat pasii corecti...
lasati sa-si urmeze cursul executarea, pentru ca va platit si cheltuieli de executare silita...
nu stiu daca executorul dvs a facut-o, dar in momentul in care i-a trimis somatia de executare, trebuia sa i-o noteze si-n Cf, pe bunurile imobile aflate in proprietatea lui...pentru a nu fi instrainate...sa se asigure ca la final n-o sa mai aveti de luat si ca el si-a instrainat bunurile aflate in proprietatea lui...
va trebui sa palteasca si o cautiune in valoare de 10%din valaorea executarii...si nu stiu daca ai convine...
ma rog, ideea e ca ar fi bine sa va angajati un avocat, ca va dura ceva timp si judecarea contestatiie la executare, cu toate ca se dau termene foarte scurte....
ati urmat pasii corecti...
lasati sa-si urmeze cursul executarea, pentru ca va platit si cheltuieli de executare silita...
nu stiu daca executorul dvs a facut-o, dar in momentul in care i-a trimis somatia de executare, trebuia sa i-o noteze si-n Cf, pe bunurile imobile aflate in proprietatea lui...pentru a nu fi instrainate...sa se asigure ca la final n-o sa mai aveti de luat si ca el si-a instrainat bunurile aflate in proprietatea lui...
Re: contract de imprumut
Multumesc mult pentru raspuns.Am angajat un avocat,primul termen va fi pe la sfirsitul lui octombrie.