pot sa dau in timpul zilei drumul la muzica ???

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
ghytza

pot sa dau in timpul zilei drumul la muzica ???

Post by ghytza » 08 Aug 2010, 10:38

salut...eu stau la tara si am un vecin la 2 case de mine si zice k dak dau drumul la muzica cheama politia....am voie in timpul zilei sa dau muzica tare ??

vulpacris

Re: pot sa dau in timpul zilei drumul la muzica ???

Post by vulpacris » 08 Aug 2010, 12:07

Conform art. 2 pct. 29) din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice asa cum a fost modificat prin Legea nr.153 din 12 iulie 2010:

Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: [...]

tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în
locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

si incalcarea se pedepseste conform art. 3, litera c) a alineatului 1:

cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct.2), pct. 5) – 7), pct. 10) – 12), pct. 15), 17), 21), 22), 29), 291), 31) şi pct. 35);

Deci, aprecierea daca o sa vi se dea o amenda de minim 500 lei este la latitudinea politistului chemat de vecinul nemultumit, si de regula politistii abia asteapta sa dea niste amenzi, ca sa-si justifice activitatea. :-D

:cafea:

Post Reply