Stimati colegi
speta supusa spre analiza este urmatoarea:
avem un caj in formatul vechi, exemplar rosu
din cate imi amintesc exeplarul rosu trebuia sa ramana la client, urmand ca avocatul, in caz de neexecutare a obligatiilor din contract de catre clientul sau, facea o copie de pe copia caj si o investea cu formula"noi presedintele Romaniei..........."
in speta mea am un caj vechi in care tocmai exemplarul rosu este investit, instanta incuviintand investirea cu formula
ideea e ca suma este foarte mare, peste 100.000 euro, clientul zice ca nu a fost de acord cu aceasta suma, el avand doar o copie simpla in care la rubrica onorariu este gol.
suntem deja in faza executarii silite si intrebarea mea era ce parare aveti asupra legalitatii acestei investiri si mai mult ce parare aveti asupra sanselor pe contestaie la executare (pe contetatia la titlu) avand in vedere ca, potrivit actelor din dosarul de executare, ambele exemplare ale contractului au ramas la avocat.
Clientul nu contesta semnatura, zice ca a semnat un caj si ca av. nu i-a dat decat copia de care v-am zis, ceea ce pare adevarat, in raport de existenta exemplarului rosu in posesia avocatului!
speta- investire contract de asitenta format vechi