Am nevoie de un sfat.
Sint casatorita in Grecia, dar am in tara o fetita de 12 ani, rezultata dintr-o legatura de concubinaj.
Tatal ei ma impiedica sa tin legatura cu ea si au trecut 9 ani de cind nu am mai vazut-o.
Stiu ca a trecut foarte mult timp dar as vrea macar sa pot sa o aduc in vacanta de vara la mine.
In tot acest timp am incercat sa ma informez despre fetita.
Recent am angajat si un detectiv particular ca sa afle unde locuieste.
Ce pot sa fac si ce sanse am?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti
custodie
Re: custodie
Inainte de aceasta legatura am fost casatorita.Dupa noua ani de casatorie am divortat si am ramas cu doua fetite, una de 7 ani iar cealalta de 3 ani. Legatura despre care vorbesc a avut loc dupa 3-4 ani de la divort si a durat 5 ani.johei wrote:De ce sta fetita la tata?
Din cauza ca aveam copii din prima casatorie,mama lui ia interzis sa se casatoreasca cu mine,impotriva faptului ca urma sa avem un copil.
Totusi puteam sa mergem la ea in vizita si chiar am locuit cam un an de zile la ea, insa nu aveam voie sa-mi duc si fetele la ea.
Incet dar sigur,asa cum ma avertizat de fapt,a facut tot ce ia stat in puteri sa ne desparta.Si a reusit.Relatia dintre noi sa stricat de tot,se purta urit cu fetele, le batea,le inchidea afara noaptea etc.
Nici nu stia la ce camin o duc pe fica lui.
Cind i-am spus ca nu mai putem continua asa, ma strins de git si ma amenintat ca ma omoara,daca indraznesc sa-l parasesc.
Mi-a fost frica,foarte frica,mai ales ca unul din motivele divortului de primul sot,a fost violenta.
Pe linga aceasta,situatia noastra economica era la pamint.Abia aveam cu ce sa ne platim chiria.
Asa ca, am hotarit de comun acord,sa vin in Grecia,unde o aveam pe sora mea,sa muncesc 3 luni cit era valabila viza,si sa adun ceva bani.
Binenteles ca eu ma gindeam ca ma voi intoarce in tara cu ceva banuti, sa iau fetele si sa ne descurcam singure.
Dar nu mi-am gasit de lucru imediat ce am venit din cauza ca nu stiam limba.
Binenteles ca intentia mea a fost de la bun inceput sa scap de el,nu de fetita.Stiam ca va trebui sa lupt ca sa o iau de la el,dar aceasta insemna ca trebuie sa am o situatie economica buna.
In momentul cind i-am spus ca m-am casatorit, ma impiedicat sa mai vorbesc cu fetita la telefon.
Va spun sincer ca mi-e foarte frica de el,ma amenintat de mai multe ori cu moartea si stiu ca, lucrind in cadrul armatei poate face foarte usor rost de arma.Poate exagerez,dar prin cite am trecut...
Nu exista nici o hotarire judecatoreasca de incredintare a copilului unuia dintre noi.johei wrote:De ce sta fetita la tata?
Nu sa facut nici un fel de proces
sau...poate s-o fi facut in lipsa dvs si nu stiti...este si asta o varianta...ati fost citata la ultimul domiciliu cunoscut...straina wrote:Nu exista nici o hotarire judecatoreasca de incredintare a copilului unuia dintre noi.johei wrote:De ce sta fetita la tata?
Nu sa facut nici un fel de proces
Pai, va trebuie sa clarificati prima data asta, daca exsiat sau nu un titlu.
Daca exista va trebui sa-l modificati...
Daca exista va trebui sa-l modificati...