Buna ziua!
As dori si eu cateva detalii in legatura cu urmatoarea situatie. M-am casatorit anul trecut cu sotul meu care mai avea un baietel (care are acum 5 ani) dintr-o casatorie anterioara. Mama baiatului a decedat si eu as dori acum sa-l adopt. Ce pasi ar trebui sa urmez, cui sa ma adresez? Ce institutie se ocupa cu astfel de situatii, imi trebuie un avocat? Mentionez ca noi, toti 3, traim impreuna in Germania de anul trecut, dupa ce eu si tatal baiatului ne-am casatorit. Copilul merge la gradinita aici iar atmosfera familiala este una buna, baiatul adaptandu-se foarte bine la noua structura (cu mine ca mama).
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Adoptie
Re: Adoptie
Dupa ce am postat, mi-am dat seama ca nu am mentionat cateva aspecte destul de importante. Toti 3 avem cetatenie romana, numai ca baiatul a fost nascut in Germania sijohei wrote:Ce cetatenii aveti dvs, tatal si baiatul?
cum in 2005 Romania nu era in UE, copilul nu are cetatenie germana, dar certificatul lui de nastere este nemtesc. Are in schimb si un certificat de nastere romanesc pe care scrie insa ''act transcris''.Din cate stiu ca dupa adoptie copilului i se da un nou certificat de nastere. In aceasta situatie, as mai avea o intrebare: unde trebuie sa incep toate procedurile de adoptie, in Romania avand in vedere ca e cetatean roman sau in Germania avand in vedere ca certificatul lui de nastere original e nemtesc si noi avem resedinta aici?
Multumesc!
Re: Adoptie
Atat Germania cat si Romania sunt competente...
Poate ca in Germania ar merge ceva mai repede. Intrebati la Standesamt.
Poate ca in Germania ar merge ceva mai repede. Intrebati la Standesamt.