rog ajutor

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
edyedy

rog ajutor

Post by edyedy » 25 Jul 2010, 07:57

S-a vandut un imobil prin licitatie de catre un birou de executare judecatoresc.
Problema este urmatoarea , pana la aceasta licitatie nu s-a prezentat nimeni interesat , publicatia stipula ca s-a scazut pretul cu 10% din valoare.S-au prezentat 2 licitatori , care au luat anuntul dintr-un ziar , anunt postat de una din parti(creditor) , anunt care facea referire la licitatie , dar cu numarul de telefon al creditorului.Suma stipulata in publicatie era de 264.000 iar licitatia a inceput de la suma de 1/2 .Unul din licitatori avea o chitanta de cec pt cei 10% dar inca nu intrase la momentul respectiv in contul executorului , discutie telefonica intre secretara executorului si si banca.
Imobilul are notificare pe legea 10 , proprietarul s-a intabulat in cartea funciara , si exista si proces intre proprietar si primarie.
Al 2 licitator (cel care nu avea suma in cont)era pusa de creditor si se vedea de la o posta ca habar nu avea de licitaie ( se licita 135.200 se uita la executor si spunea 135.150 , astepta semnul executorului sau a creditorului)
Aceste lucruri au fost ascunse de executor la licitatie , aratand un act mai vechi eliberat de primarie care arata ca in urma cu 1-1/2 luni inca nu exista proces pe rol.
Stiu ca am 15 zile pt atacarea vanzarii.
Ce sanse crede-ti ca ar trebui sa fac? ce sanse am?

angel

Re: rog ajutor

Post by angel » 25 Jul 2010, 16:32

bun...s-o luam cu inceputul.
trageti aer adanc in piept,si spuneti:
cine sunteti DVS in primul rand?deci ce calitate de aveti?
nu se intelege mare lucru din postarea dvs...cand vom afla acest raspuns, va putem consilia in consecinta...
oricum executarea se poate intrerupe si daca se plateste o transa chiar si-n ziua executarii silite :wink:

edyedy

Re: rog ajutor

Post by edyedy » 26 Jul 2010, 06:09

eu sunt proprietarul imobilului care trebuie sa plateasca o sulta de 77.000lei , suma de care nu dispun in totalitate.Cealalta parte prin BEJ a scos imobilul l-a licitatie.
Am vorbit cu executorul sa pot platii esalonat sumele , dar nu a fost de acord.
S-au facut 3 licitatii , s-a scazut cu 10% , nu s-a prezentat nimeni.Cealalta parte , (creditorul) a facut anunt la ziar precum ca BEJ S scoate la licitatie publica imobilul , dar in anunt era nr de telefon al creditorului.Au adus 2 licitatori , unul care intradevar vroia sa cumpere , iar pe al 2 lea o cunostinta de a lor.
Licitatia a inceput de la 1/2 din suma stipulata in publicatie(264.000) adica 113.500.
Inainte de inceperea licitatiei secretara BEJ ii spune executorului ca suma de 10% nu a intrat in cont , dupa o conv.telefonica cu banca , la care executorul incuviinteaza si spune nu-i nimic , poate o intra mai tarziu.
Imobilul are notificare pe legea 10 din 2001 , cel care a cerut imobilul prin legea 10 s-a intabulat in cartea funciara , si a deschis si un proces cu privire la acest aspect.
BEJ a ascuns acest lucru fata de licitator .I-am amintit ca exista notificare pe legea 10 , al aratand un act eliberat de primarie mai vechi ca nu exista proces pe rol intre cel care revendica imobilul si primarie.

Post Reply