Buna ziua,
Sunt in tratative cu o societate imobiliara pentru a inchiria un apartament. Sunt de acord cu conditiile lor si vreau sa inchiriez acel apartament. Problema e ca agentul nu vrea sa imi spuna numele proprietarului argumentand ca il voi afla cand vom incheia contractul (lucru care ar trebui sa se intampla luni) si ii voi da banii (1+1). Nici pe scara blocului nu este nici un tabel ceva unde sa vad numele locatarilor. Ideea e ca am inteles ca proprietarul nu doreste sa declare acest contract la adminstratia financiara sau unde trebuie declarat. Intrebarea mea este daca acel contract pe care il voi incheia cu proprietarul are vreo relevanta in cazul in care apare vreun litigiu intre mine si proprietar chiar daca nu va fi inregistrat la administratia financiara.
Deasemenea as dori sa stiu cum pot afla daca acel apartament este liber de sarcini (daca e in litigiu sau pus garantie pt vreun credit) sau orice alta problema in legatura cu el.
Multumesc
Inchiriere apartament
Re: Inchiriere apartament
In legatura cu situatia apartamentului, va duceti la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, cereti cartea funciara a imobilului, si acolo veti afla tot, inclusiv numele proprietarului si daca este sau nu liber de sarcini.