accident rutier
accident rutier
Buna, acum 2 ani am avut un accident rutier, o masina a intrat frontal in noi, au fost 2 morti si 5 victime.Am o intrebare in legatura cu daunele morale, cat succes am in acest caz,.?.in legatura cu avocatu..mi'am angajat unul si ne'a cerut 4500 ..ne reprezinta pe 3...doar ca nu e prea interesat de caz...nu se implica....un avocat in cazul meu cam cat ar costa?
Re: accident rutier
Depinde si cum s-a derulat accidentul, daca esti victima sau te aflai in masina celui care a produs accidentul... deduc ca nici asigurare nu avea.
eram in cealalta masina, deci am fost loviti frontal de un logan ,nu noi eram vinovatiii., noi circulam regulamentar sicu viteza de 90 in afara localitatii, baiatul ce a intrat in noi avea 140 si a intrat frontal in noi..avea asigurare si din masina lui au murit 2..in masina noastra suntem 3 care am fost destul de grav.....eu am primit 38 zile de ingrijiri medicale, am avut fractura bazin, tibia scoasa , lovita si operata la cap...
imi raspunde va rog cineva???..in legatura cu acest accident in care sunt victima, ce sanse am???..si cat m'ar costa un alt avocat ??
Cat te-ar costa un avocat nu-ti va spune nimeni. Poate doar printr-un PM. Onorariile sunt confidentiale.
Spui ca a fost acum 2 ani? Presupun ca ai facut plangere prealabila in 2 luni/60 de zile de la data cand ai cunoscut cine este faptuitorul. Oricum, trebuia sa-ti fi spus la politie/cercetari penale acest lucru cand te-au chemat pentru prima declaratie
Si in 2 ani, cazul nu a ajuns inca in instanta, in conditiile in care au fost 2 persoane decedate? Ca eu asta inteleg cand spui ca 'avocatul nu se implica'
Iar in ceea ce priveste daunele morale, nu-ti poate garanta nimeni nimic: doar judecatorul este cel care apreciaza cuantumul care se cuvine. Tu incearca sa spui la FIECARE declaratie absolut tot prin ce-ai trecut, cat ai suferit...intelegi tu...si judectorul va aprecia in functie de actele medicale depuse la dosar si declaratiile tale
Spui ca a fost acum 2 ani? Presupun ca ai facut plangere prealabila in 2 luni/60 de zile de la data cand ai cunoscut cine este faptuitorul. Oricum, trebuia sa-ti fi spus la politie/cercetari penale acest lucru cand te-au chemat pentru prima declaratie
Si in 2 ani, cazul nu a ajuns inca in instanta, in conditiile in care au fost 2 persoane decedate? Ca eu asta inteleg cand spui ca 'avocatul nu se implica'
Iar in ceea ce priveste daunele morale, nu-ti poate garanta nimeni nimic: doar judecatorul este cel care apreciaza cuantumul care se cuvine. Tu incearca sa spui la FIECARE declaratie absolut tot prin ce-ai trecut, cat ai suferit...intelegi tu...si judectorul va aprecia in functie de actele medicale depuse la dosar si declaratiile tale
da...imediat dupa ce mi'am revenit a venit polita si am dat o declaratie..apoi ulterior am fost chemata la sectie pentru inca 2 declaratiii...dosarul a ajuns in instanta..prosesul dureaza de un an...ma refer la faptul ca ..avocatul nu se implica ..doarece mi e pare cam slab pe langa ceilalti avocati..si de aceea am intrebat sa compar preturile...deoarece ma gandeam sa il schimb....din cate am inteles procesul mai dureaza vreo 3 luni..insa daca se face recurs va mai fi un proces....
Iar daca schimbi avocatul, acela va prelungi procesul si mai mult.
Asteapta pana la recurs, daca va fi, abia atunci vei putea sa-l schimbi.
Asteapta pana la recurs, daca va fi, abia atunci vei putea sa-l schimbi.
Daca numarul de zile de ingrijiri medicale este de cel mult 60 de zile, fapta este incadrata la vatamare corporala si prev. de art. 181 Cod penal, fapta care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
In cadrul urmaririi penale, partea vatamata poate sa dovedeasca faptul ca numarul de zile de ingrijiri medicale a fost mai mare, datorita urmarilor produse, prin prezentarea de certificate medico-legale.Avocatul dv ar trebui sa stie cum sa actioneze,mai ales ca aveti 38 zile de ingrijiri medicale!Nu cred ca trebuie sa va schimbati avocatul acum,asteptati pana se termina procesul si apoi,daca nu va convine solutia data,schimbati avocatul si intentati recurs.
Multa bafta!
In cadrul urmaririi penale, partea vatamata poate sa dovedeasca faptul ca numarul de zile de ingrijiri medicale a fost mai mare, datorita urmarilor produse, prin prezentarea de certificate medico-legale.Avocatul dv ar trebui sa stie cum sa actioneze,mai ales ca aveti 38 zile de ingrijiri medicale!Nu cred ca trebuie sa va schimbati avocatul acum,asteptati pana se termina procesul si apoi,daca nu va convine solutia data,schimbati avocatul si intentati recurs.
Multa bafta!