Parintii au drepturi egale pana la pronuntarea custodiei?
Parintii au drepturi egale pana la pronuntarea custodiei?
Buna ziua! As avea si eu o intrebare la care as vrea sa mi se raspunda cat mai urgent.Iubitul meu,in urma unei relatii de concubinaj din care a rezultat un copil minor,care ii poarta numele,dar din cauza neintelegerilor cu mama acestuia,copilul a ramas in grija mamei.In acest moment procesul se afla pe ultima suta de metrii,iubitul meu cerand drept la vizita.oferindu-i mamei custodia si pensia alimentara.Instanta s-a pronuntat,custodia a fost acordata mamei,pensia alimentara s-a stabilit ca si programul de vizita de care noi am fost fost multumiti,insa ea a facut recurs,iar urmatorul proces va fi in septembrie.Tatal copilului trimite pensia desi nu a devenit definitiva,dar nu isi poate lua copilul nici macar 1 noapte la el.Mama si-a schimbat domiciliul,iar la telefon nu mai raspunde.Distanta pe care o parcurgem noi pana la copil este de 400 km si tatal are dreptul la 2,3 ore cu copilul si intotdeauna conditionat de ce sa ii cumpere.Ne-am dorit sa il ducem in concediu 2,3 zile si nu vrea mama lui,dar ce s-ar intampla daca ea ni l-ar da la plimbare si noi l-am duce cu noi cateva zile?avand in vedere k sentinta definitiva a custodiei nu este data,cei doi parinti au drepturi egale?il putem duce fara probleme cu politia?multumesc tare mult si sper sa imi raspundeti cat mai repede!