SRL administrator intr-un alt SRL
SRL administrator intr-un alt SRL
Un SRL poate fi desemnat ca administrator al unui alt SRL?
Re: SRL administrator intr-un alt SRL
yepchimera wrote:Un SRL poate fi desemnat ca administrator al unui alt SRL?
agenda wrote:yepchimera wrote:Un SRL poate fi desemnat ca administrator al unui alt SRL?
asa am uzit :) dar poti da si temeiul legal sau macar interpretarea carui art?
Nu exista o reglementare expresa, aplicabile fiind regulile generale de drept.
In acest sens, conform disp. Art. 72. din L.31 - Obligatiile si raspunderea administratorilor sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat si de cele special prevazute in aceasta lege, iar potrivit art.Art. 197. - (1) Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala. .
Asadar, administrarea poate fi exercitata de orice persoana, fizica sau juridica, asociat sau neasociat, numit in conformitate cu legea si care indeplineste conditiile generale de a putea contracta, respectiv capacitatea de folosinta si de exercitiu a drepturilor subiective.
Mai pe scurt, yep...precum agenda
In acest sens, conform disp. Art. 72. din L.31 - Obligatiile si raspunderea administratorilor sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat si de cele special prevazute in aceasta lege, iar potrivit art.Art. 197. - (1) Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala. .
Asadar, administrarea poate fi exercitata de orice persoana, fizica sau juridica, asociat sau neasociat, numit in conformitate cu legea si care indeplineste conditiile generale de a putea contracta, respectiv capacitatea de folosinta si de exercitiu a drepturilor subiective.
Mai pe scurt, yep...precum agenda

poate se refera la 197 alin. 4 impreuna cu 153 indice 13.
eu interpretez ca nu este obligatoriu sa aplici...adica dimpotriva...ai mai multa libertate si nu esti tinut de acele dispozitii.... si apoi...este doar un contract intre parti pana la urma.
eu am inregistrat la orc administratori per. juridice si dupa modificare.