divort de cetatean strain - parasire de domiciliu

Familiei
Post Reply
cornelia raffino

divort de cetatean strain - parasire de domiciliu

Post by cornelia raffino » 02 Jul 2010, 19:57

Sunt casatorita cu un cetatean strain despre care am aflat ulterior ca a incheiat aceasta casatorie interesat doar de calatoriile in cadrul UE fara probleme (este cetatean al unei tari care nu face parte din UE).
Doresc sa inaintez divort pentru parasire de domiciliu:
1. Care sunt taxele percepute?
2. Cat timp va dura procesul?
3. La emiterea hotararii ce organe trebuiesc anuntate pentru a nu mai benefica de calatoriile libere prin UE?
Cornelia

angel

Re: divort de cetatean strain - parasire de domiciliu

Post by angel » 02 Jul 2010, 20:37

ma gandesc, ca si-a stabilit resedinta in Romania in baza certificatului de casatorie,asa-i?...altimnteri neputand circula fara viza in statele UE.
Bun, divortul costa in jur de 39 lei+taxa de timbru jud. de 3 lei+onorariu avocat, care depinde de avocat....
compententa revine judecatoriei in raza careia domiciliati, impreuna cu sotul...deci domiciliul comun.

daca el este de acord cu divortul,ceea ce ma indoies cin situatia data, poate dura fix 1 luna,a dica la primul termen sa si divortati...daca nu este de acord....poate dura si 1 an aproximativ...+apelul+....greu de zis cu exactitate...mai vine o greva, mai...

la emiterea hotararii, cand ramane defintiva si irevocabila, se anunta serviciul pasapoarte, evidenta straini...din cate-mi amintesc, ei sunt cei care pun vizele de resedinta in pasaport sau le emite o legitimatie provizorie...nu stiu cu certitudine acum...oricum, mai este pana acolo cale lunga...

succes!

Post Reply