Buna ziua, am vazut ca exista mai multe pareri in legatura cu sporul de fidelizare.
Siutatia mea este insa altfel.
Am urmatoarea problema:
Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care primesc 300 lei/luna spor de fidelitate inclus in salarul fix daca am inteles bine.
In ordinul interior insa apare o pozitie unde este stipulat ca sporul de fidelitate in cazul demisiei trebuie restituit pe 12 luni retro, adica o suma de 3600 lei.
Eu din ianuarie in coace (06.2010) am primit insa salar de 1400,1200,1600,1200,1200...1200 lei net.
Acuma ca nu in sfarsit am gasit un loc de munca unde se plateste dublu, am dat demisia aici, dar nu am nici pe departe disponibil bani pentru restituirea acelei spor de fidelitate.
Din cat am studiat legea, aceasta restituire nu este foarte legala. Eu de 5 ani in cadrul firmei nu am primit nici o scolarizare in domeniul in care am lucrat. Nici o diploma. Nimic. Plec la o firma care are domeniul de activitate cu totul altul, plus postul ocupat de mine este altceva, si nu ma avantajeaza nici o informatie din firma de unde plec.
Acuma la 7 zile lucratoare dupa depunerea demisiei mi s-a prezentat o decizie prin care ma oblig sa achit acest spor de fidelitate. Eu am scris langa numele meu, ca nu semnez (cu data si semnatura mea). La care domnul manager a declarat ca nici el nu va semna desfacerea contractului.
Va rog sfatuitim ce sa fac.
Multumesc anticipat.
I.K
Spor de fidelitate