Fratilor, nu le am deloc cu asigurarile si m-am bagat intr-o poveste a unor vecini care si-au pierdut copilul intr-un mod stupid.
Situatia de fapt e asa: Baiatul de 22 de ani pleaca cu prietena de la discoteca intr-o masina. Era baut. Au intrat intr-un pom. Circumstantele sunt destul de bizare, dar nu asta e imprtant acum. Important e ca a fost dus la Bucuresti si operat pe creier din cauza unui cheag. Dupa operatie la o saptamana a iesit din coma in perfecta stare. Dupa o saptamana doctorii au considerat ca e ok sa fie transferat la Ploiesti. La Ploiesti a fost internat si a inceput gimnastica recuperatorie. La cateva zile, tot facund genoflexiuni si alte exercitii, pustiul a facut hemoragie interna si a murit.
Cu un an inaintea evenimentului de mai sus a incheiat un contract de credit de nevoi personale in are e stipulata si o asigurare de viata in favoarea bancii. NU EXISTA POLITA, dar in contract se face trimitere la niste conditii de asigurare de grup, care nu a fost comunicata nici baiatului nici tatalui sau care e girant.
Ideea e ca oamenii, si suparati si fff saraci au sperat sa scape de creditul mostenit dupa decesul fiului lor prin intermediul asigurarii de viata a aestuia. Li s-a raspuns ca nu pot beneficia de asigurare pentru ca baiatul era beat cand a murit.
Dupa nush cate tergiversari am obtinut si eu de la banca o copie dupa cnditiile de asigurare de viata. In ele scrie asa si citez:
Sunte excluse din asigurare decesul ... suferit in stare de ebrietate
Intebarea mea de novice idiot e urmatoarea: Decesul pe care vi l-am descris mai sus este unul suferit in stare de ebrietate????????????? Are asiguratorul vreun temei pentru care sa refuze plata??????
Mai am si cateva intrebari subsecvente:
1. Daca asigurarea e prevazuta in contractul de credit, nu mai este nevoie de polita?
2. Ma pot prevala ca nu li s-au adus la cunostinta conditiile generale de asigurare?
3. Exista vreun termen de prescriptie, altul decat cel de 2 ani, in care vecinii mei sa se poata indrepta impotriva asiguratorului?
4. Pot cere bancii, care e beneficiar al asigurarii, sa ma sustina intr-o eventuala actiune?
Daca aveti ceva practica sau idei, va rog sa nu ezitati sa ma lamuriti. Multam!
Problema cu asigurarea de viata