Doresc un sfat

Discutii privind litigiile de munca
dusterXXX

Re: Doresc un sfat

Post by dusterXXX » 03 Jun 2010, 12:18

ţi-am trimis pe mail cererea către ajofm, cf. legii 200/2006.
depune-o la ei, scrie şi numele lichidatorului judiciar, şi în 45 de zile vei primi răspunsul ajofm.
cererea nu se referă la indemnizaţie şomaj, ci la nişte bănuţi ce ţi i-ar putea da ajofm, 3 salarii medii/economie.

introdu şi la tribunal o cerere in care scrii ca ai de luat de la firma x bani, conform cim, scrii si de hotararile de reintegrare/plata despagubiri, si sa te inscrie la masa credala a falitei. nu mai sta pe ganduri.
(dacă nu faci nimic şi nu te agiţi, nu vei avea ce contesta la o adică)

anivio2010

Post by anivio2010 » 07 Jun 2010, 10:08

Vă multumesc DUSTER!
Am primit mailul de la Dvs. si voi fgace exact cum mi-ati indicat.

A.v.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 09 Jun 2010, 08:22

fără avocaţi angajaţi, care să-ţi croşeteze acţiunile, este maximul ce-l poţi face singură. nu uita să ne ţii "updated" despre rezultatele ce le vei obţine.

apoi, întrucât speţa ta este oarecum atipică, o să-ţi mai indic un articol de lege care ţi-ar mai netezi drumul.

(mă miră faptul că topicul acesta are 300 de vizualizări, şi, în afara lui angel :carte: , nimeni nu a punctat la obiect. să fie explicabil prin aceea că nu avem jurişti ajofm pe forum?)

D.

DevilMean

Post by DevilMean » 09 Jun 2010, 15:18

Exact, tocmai de asta a fost atat de vizualizat, pentru ca asa mai cunoastem si noi cate ceva.
Cat despre juristii ajofm, nu m-as baza prea mult pe ei, mai ales daca au de lucru te trimit dupa cai verzi pe pereti, daca nu le iese interesul.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 10 Jun 2010, 10:04

eu totuşi cred că s-a mai tranşat aşa ceva în trecut prin instanţe, chiar dacă nu am găsit o soluţionare a unei speţe similare. dacă ani/vio va ajunge la un final al acţiunilor sale, şi ne va şi indica rezultatul, poate mai câştigăm nişte info relevante pentru cazuri ce va să mai vină. lucrătorii sunt tot timpul daţi afară de angajatori, unii mai iau un şomaj, alţii nu iau nimic, unii mai contestă deciziile, alţii nu, ... deci materialul clientului este tot timpul prezent, chiar dacă în forme variate cărora noi nu le găsim corespondenţe în practici trecute ale instanţelor.

(btw: În Japonia ar mai fi şi în zilele noastre aplicabilă varianta angajării lucrătorilor "pe viaţă" la felurite firme de tradiţie. ce o fi însemnând asta, translatată la mentalitatea noastră? boierie, căci angajatorul nu te ejectează, din raţiuni de onoare, orice ai face. bine, tot o onoare este ca salariatul să nu-şi ceară concediu cu zecile de ani, ... dar mie nu prea îmi sună chiar ok "onoarea" aceasta pe care şi lucrătorul trebuie să o manifeste faţă de firmă. ei au ochii un pic oblici, în timp ce noi, balcanicii, nu-i avem.)

DevilMean

Post by DevilMean » 10 Jun 2010, 16:53

De asta am spus eu cuiva, ca dreptul muncii de vine baza acum, mai ales ca multi angajatori cauta chichite la angajati numai ca sa-i dea afara si sa-i dea munca lui, altuia care deja are.

In Germania cel putin, restructurarile se fac la nivel mediu, in sensul ca, fata de la copiator nu mai e necesara, angajatul isi poate face singur copiile.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 16 Jun 2010, 13:22

că se vor schimba unele prevederi din CM, asta îmi devine foarte clar. nu mi-e clar CÂND se face schimbarea.

DevilMean

Post by DevilMean » 17 Jun 2010, 00:55

Asta asa este.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 17 Jun 2010, 10:21

ani/vio, mai eşti? ce s-a mai petrecut?

angel

Post by angel » 17 Jun 2010, 11:01

dusterXXX wrote:fără avocaţi angajaţi, care să-ţi croşeteze acţiunile, este maximul ce-l poţi face singură. nu uita să ne ţii "updated" despre rezultatele ce le vei obţine.

apoi, întrucât speţa ta este oarecum atipică, o să-ţi mai indic un articol de lege care ţi-ar mai netezi drumul.

(mă miră faptul că topicul acesta are 300 de vizualizări, şi, în afara lui angel :carte: , nimeni nu a punctat la obiect. să fie explicabil prin aceea că nu avem jurişti ajofm pe forum?)

D.
multam dusterxxx, pentru cadou, insa ma intrebam daca o fi vreo carte de penal,caci m-ar fi interesat in mod deosebit.Insa,daca mi-ai oferit-o,ca sa-mi sugerezi ca trebuie sa ma specializez pe CM, merci,dar...nu e cazul.
:cafea:

dusterXXX

Post by dusterXXX » 17 Jun 2010, 11:47

!
nicidecum, ...

prin :carte: am vrut doar să arăt că ai dat un răspuns ca la :carte: .
n-am găsit altă pictogramă, aşa că am folosit ce mi-a picat atunci la mână.

îmi pare rău că ai interpretat-o altcumva.

D.

:floare:

angel

Post by angel » 17 Jun 2010, 13:49

dusterXXX wrote:!
nicidecum, ...

prin :carte: am vrut doar să arăt că ai dat un răspuns ca la :carte: .
n-am găsit altă pictogramă, aşa că am folosit ce mi-a picat atunci la mână.

îmi pare rău că ai interpretat-o altcumva.

D.

:floare:
ok :grin:

m-am edificat acum.

si de la mine :bere: :bere:

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Jun 2010, 11:39

:cake:

ura! se apropie vacanţa!!

angel