Buna! Numele meu este Corina si as dorii daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii utile.Unchiul meu este pensionar de 28 de ani, a lucrat in cadrul armatei iar in perioada 2006-2008 a avut ichiriat apartamentul sau deoarece el statea mai mult la nepoti, avand o stare de sanatate care necesita supravegherea permanenta.Pentu veniturile din chirii a fost inregistrat la fiscul loc. Deva si lunar platea cei 16% impozit pentru chirii. Toate bune pana acum doua luni cand ne-am trezit cu o somatie uriasa de plata si executare silita din partea C.A.S. Hunedoara, potrivit careia a existat o lege(nu stiu exact despre ce lege este vorba...) in perioada 2006-2008 si care a si fost abrogata am inteles la finele anului 2008 potrivit careia toti pensionari care au avut venituri din chirii, pe langa cei 16% datorati pentru impozit se mai adauga si un procent pentru C.A.S. Noi, nefiind anuntati in perioada respectiva despre aceasta habar nu am avut de aceasta datorie. Problema este ca acum, in mom. in care am fost la CEC(ptr. ca pensia i se vira in cont) ni s-a spus ca este blocat contul pentru un debit datorat CAS-ului. Intrebarea mea este
1. Este posibil ca o lege abrogata cu 2 ani in urma sa se aplice cu penalitati la zi?
2. Unchiul meu fiind pensionar militar are un sistem aparte, adica si Casa de Pensii Militare si C.A.S.-ul Opsnasilor este diferit de Casa de Pensii si C.A.S.-ul celorlalte persoane, drept urmare este normal ca aceasta situatie sa se intample?
3. El nu a fost inscris pana in prezent la nici un medic de familie si nu a dispus ca atare de nici un serviciu medical, dimpotriva toate consultatiile la care a fost supus au fost cu plata deoarece in orasul nostru nu exista spital militar de care apartine(asa ni s-aexplicat de la Spitalul judetean cand am fost cu el la consultatii), drept urmare este normal ca nebeneficiind de nici un serviciu medical gratuit sa avem, pe deasupra datorii la C.A.S.?
4. Cum este posibil ca pensia lui trimisa intreaga de la Casa de Pensii Militare sa-i fie blocata toata, fara nici o instiintare prealabila?
Sper sa ma fii facut inteleasa si va multumesc pentru atentie. Astept raspunsul dumneavoasta, Cu stima, Corina Campean.
Blocarea pensiei