Reabilitare

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
yzzid

Reabilitare

Post by yzzid » 11 Jun 2010, 23:45

salut,
as dori o informatie daca se poate... in anul 1998 am fost arestat pentru infractiunea de tentativa la talharie pentru care am fost condamnat initial la 2,5 ani inchisoare si ulterior s-a marit la cinci ani(la recurs) am executat 3 ani si o luna fiind eliberat conditionat in decemrie 2001. intrucat am primit mai multe variante de raspuns de la diversi avocati am sa intreb si aici in speranta ca o sa primesc un raspuns real si documentat
intrebari: cand pot incepe demersurile pentru reabilitare, care este procedura exacta, cam cat dureaza si cam ce costuri sunt
va multumesc

spionul

Re: Reabilitare

Post by spionul » 14 Jun 2010, 15:58

yzzid wrote:cand pot incepe demersurile pentru reabilitare, care este procedura exacta, cam cat dureaza si cam ce costuri sunt
va multumesc
salut. poti face cerere. defapt puteai face cererea de reabilitare judecatoreasca inca de la a doua jumatate anului 2009.
nu dureaza mult. cel mai probabil doua luni.
cat despre costuri, asta trebuie discutat cu un avocat, dar asa ca idee... intre 500 si 1000 lei.

yzzid

Post by yzzid » 15 Jun 2010, 22:38

multzam fain...se poate totusi cu ceva mai multe amanunte? cum procedez exact? caut un avocat si ii spun sa rezolve? e necesara si prezenta mea? cum functioneaza treaba asta?

DevilMean

Post by DevilMean » 16 Jun 2010, 00:08

Ar cam trebui sa fie necesara si prezenta ta, doar vrei sa arati ca vrei sa te reabilitezi nu?

spionul

Post by spionul » 16 Jun 2010, 10:16

intr-adevar, prezenta ta este necesara (ca sa nu zic obligatorie). avocatul va sti cum sa-ti formuleze cererea de reabilitare, si-ti va da consilierea necesara.

yzzid

Post by yzzid » 17 Jun 2010, 22:04

multumesc mult pentru raspunsuri

Post Reply