va rog un sfat pentru recurs
va rog un sfat pentru recurs
Buna ziua. Fac parte dintr-un sindicat reprezentativ care detine o sentinta civila in acest sens. Insa, in cadrul termenului de recurs de 15 zile de la comunicarea hotararii definitive, reprezentantul legal al altui sindicat din cadrul institutiei in care functioneaza sindicatul meu, a formulat recurs împotriva sentintei civile de constatare a reprezentativitatii sindicatului din care fac parte. Intrebarea este, daca acest reprezentant avea calitatea sa formuleze acest recurs? A doua intrebare este aceea ca daca nu am primit nici un fel de citatii, a trecut primul termen, cel de pe data de 28 mai a.c. si urmeaza cel de pe data de 25.06.2010, cum sa justific acest lucru in fata instantei? Multumesc mult pentru ajutor si va doresc sanatate si multe bucurii.
Re: va rog un sfat pentru recurs
cum aţi obţinut reprezentativitatea? prin număr, ori prin afiliere subsecventă? citaţiile vi se comunică la sediul la care figurează înregistrat sindicatul vostru.
Buna ziua. Reprezentativitatea a fost obtinuta prin afiliere, in conformitate cu art. 18, alin. (3) din Legea nr. 130 privind contractul colectiv de munca, republicata. Sindicatul concurent din institutie este f.deranjat de faptul ca s-a infiintat sindicatul nostru si de faptul ca, de cand s-a infiintat acest sindicat al nostru, fosti membrii ai sindicatului concurent s-au inscris la noi. Suntem afliliati la o federatie, care la randul ei, este afiliata la o confederatie. Aceste doua organizatii au facut si fac dovada reprezentativitatii lor prin sentinte civile definitive si irevocabile. In ceea ce priveste citatiile, m-am interesat la tribunal, au fost trimise pe adresa institutiei noastre, dar nu au ajuns la noi. Cineva le-a oprit undeva. Va multumesc mult pentru ajutor, pentru amabilitate si va doresc o zi minunata!dusterXXX wrote:cum aţi obţinut reprezentativitatea? prin număr, ori prin afiliere subsecventă? citaţiile vi se comunică la sediul la care figurează înregistrat sindicatul vostru.
care sunt motivele pentru care celălalt sindicat a formulat recurs? v-au fost comunicate? la arhivă v-aţi dus să citiţi ce este în dosar? aveţi avocat angajat? cum procedaţi?
Am fost la arhiva, dar dosarul il pot studia cu 5 zile inainte de recurs. Voi merge saptamana viitoare. Eu o sa reprezint interesele sindicatului in instanta. Ieri, un coleg de la Directia Juridic si Contencios Ad-tiv a adus citatia. In recurs, recurentul contesta reprezentativitatea sindicatului din care fac parte. Multumesc mult pentru interes. Numai bine si sanatate!dusterXXX wrote:care sunt motivele pentru care celălalt sindicat a formulat recurs? v-au fost comunicate? la arhivă v-aţi dus să citiţi ce este în dosar? aveţi avocat angajat? cum procedaţi?