Familie

Familiei
Post Reply
mirelapri

Familie

Post by mirelapri » 11 Jun 2010, 22:33

Buna am nevoie urgent de ajutor!!!!!!!!!!!!!!!Am o fetita ce 9ani.nu am fost casatorita cu tatal ei,dar in certificat apare ca tata.,a recunoscuto.Acum sunt casatorita de 8ani mai am un baiat de 5ani,dar sotu vrea sa o adopte pe fata.Tatal fetitei nu sa mai interesat de ea de la varsta de 4luni.Nu mai stiu nimic de el:vrem sa il scoatem din drepturile parintesti.Cum pot sa fac asta?El este de cetatenie sarba fetita este pe numele meu de fata.A plecat si nu sa interesat de ea...

angel

Re: Familie

Post by angel » 16 Jun 2010, 19:10

mirelapri wrote:Buna am nevoie urgent de ajutor!!!!!!!!!!!!!!!Am o fetita ce 9ani.nu am fost casatorita cu tatal ei,dar in certificat apare ca tata.,a recunoscuto.Acum sunt casatorita de 8ani mai am un baiat de 5ani,dar sotu vrea sa o adopte pe fata.Tatal fetitei nu sa mai interesat de ea de la varsta de 4luni.Nu mai stiu nimic de el:vrem sa il scoatem din drepturile parintesti.Cum pot sa fac asta?El este de cetatenie sarba fetita este pe numele meu de fata.A plecat si nu sa interesat de ea...
nu cred ca am inteles prea bine speta...a recunoscut-o,dar fetita este pe numele Dvs de familie? :roll:
puteti investi instanta cu cerere in decaderea a paternitatii si abandon de familie.

avocat alina

Re: Familie

Post by avocat alina » 17 Jun 2010, 11:55

buna ziua.
daca tatal biologic a recunoscut fata , veti avea nevoie de acordul acestuia in scris , pt. a se putea realiza actul de adoptie .
la fel ca si colega mea, am o nedumerire: daca tatal sau a recunoscut-o , legal, de ce este inregistrata pe numele dvs. de fata ???????????

daca nu a recunoscut-o legal, nu aveti nevoie de acceptul sau pt. a putea fi adoptata minora .

Post Reply