Va deranjez cu urmatoarea problema: parintii mei au divortat cind eu aveam virsta de 1 an. Tatal meu s-a recasatorit (nu are alti urmasi) si am pastrat legatura. In urma cu 2 ani relatiile s-au racit datorita unei divergente si nu am mai vorbit. Intimplator am aflat ca tatal meu a decedat in urma cu 3 luni, sotia lui nu m-a anuntat desi avea telefonul si adresa mea. EU nu pot lua legatura cu ea pt ca imi inchide telefonul si in niciun caz nu imi deschide usa. Intrebarea mea este...care sint pasii de urmat in acest caz? Este vorba despre o proprietate pe care a obtinut-o impreuna cu sotia sa. Exista posibilitatea ca aceasta casa sa fie deja vinduta cu clauza unei nepoate sau chiar sa existe un testament in favoarea acestei nepoate a sotiei. Stiu ca aceste acte sint atacabile...eu vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru inceput in acest caz.
Va multumesc
mostenire
Re: mostenire
Mergeti la primaria pe teritoriul careia a decedat tatal si cereti o copie dupa certificatul de deces, iar dupa aceea, mergeti la un notar in circumscriptia caruia a decedat tatal dvs. si ii spuneti ca vreti sa acceptati succesiunea dupa acesta.
Mai departe va indruma notarul.

Mai departe va indruma notarul.